LAJMI I FUNDIT:

Tradita shqiptare

18 Artikuj

Tradita e lashtë që praktikohet edhe në Shqipëri futet në UNESCO

Tradita e lashtë që praktikohet edhe në Shqipëri futet në UNESCO

Shqipëri
Besëtytnitë shqiptare, për miqtë dhe miqësitë

Besëtytnitë shqiptare, për miqtë dhe miqësitë

Fakte
Gjama e Dukagjinit, gjendje apo proces?

Gjama e Dukagjinit, gjendje apo proces?

Fakte
Tradita shqiptare: Rrëfimi i të moshuarës nga Istogu për dasmën e dytë të babës

Tradita shqiptare: Rrëfimi i të moshuarës nga Istogu për dasmën e dytë të babës

Kosovë
Artizania nga Shishtaveci i Kukësit

Artizania nga Shishtaveci i Kukësit

Cult+
Rrëfimi për traditat shqiptare: Kanuni e tradita nuk e kanë falur prekjen në moral

Rrëfimi për traditat shqiptare: Kanuni e tradita nuk e kanë falur prekjen në moral

Kosovë
Tradita të vjetra shqiptare: Të merrje nuse në Rugovë, duhej përgatitur si për luftë

Tradita të vjetra shqiptare: Të merrje nuse në Rugovë, duhej përgatitur si për luftë

Kosovë
Ruajtja e traditës së odave në qytetin e Pejës, rrëfimi i pleqnarit Haxhi Rrahman Lajqi

Ruajtja e traditës së odave në qytetin e Pejës, rrëfimi i pleqnarit Haxhi Rrahman Lajqi

Kosovë
“Sofra Pukjane”

“Sofra Pukjane”

Cult+
Kruja dhe tradita e punimit të kostumeve popullore

Kruja dhe tradita e punimit të kostumeve popullore

Cult+
Busti i Skënderbeut vendoset në një fshat në Ukrainë, i banuar që 200 vite nga shqiptarët

Busti i Skënderbeut vendoset në një fshat në Ukrainë, i banuar që 200 vite nga shqiptarët

Kosovë
Pse shqiptarët e krahasojnë dhëndrin me qiparisin?

Pse shqiptarët e krahasojnë dhëndrin me qiparisin?

Fakte
Pse kolliteshin malësorët, kur ecnin natën vetëm?

Pse kolliteshin malësorët, kur ecnin natën vetëm?

Fakte
Çfarë u ndodhte burrave të veriut nëse nuk merrnin hak?

Çfarë u ndodhte burrave të veriut nëse nuk merrnin hak?

Fakte
Si bëhej propozimi për fejesë, në Korçën tradicionale?

Si bëhej propozimi për fejesë, në Korçën tradicionale?

Fakte
Historia e cyles dyjare, instrumentit të cilën po ashtu duan të na e vjedhin

Historia e cyles dyjare, instrumentit të cilën po ashtu duan të na e vjedhin

Muzika
Traditat shqiptare: Miku nuk duhet të hap kapakun e gjellës që zihet!?

Traditat shqiptare: Miku nuk duhet të hap kapakun e gjellës që zihet!?

Fakte
Kafja si ritual mesazhesh dhe simbolikash për shqiptarët

Kafja si ritual mesazhesh dhe simbolikash për shqiptarët

Fakte