LAJMI I FUNDIT:

Thënie filozofike

104 Artikuj

Thëniet më të thella nga Platoni

Thëniet më të thella nga Platoni

Lifestyle
Thënie të Woody Allenit: “Zoti vdiq (Nietzsche). Nietzsche vdiq (Zoti). Edhe unë hiç mirë s’po ndihem”!

Thënie të Woody Allenit: “Zoti vdiq (Nietzsche). Nietzsche vdiq (Zoti). Edhe unë hiç mirë s’po ndihem”!

Fjala+
Fragmente nga vepra “Përtej së mirës dhe së keqes”

Fragmente nga vepra “Përtej së mirës dhe së keqes”

Fjala+
Thënie të Bernard Shawit: Në qiell, një engjëll është një njeri i zakonshëm!

Thënie të Bernard Shawit: Në qiell, një engjëll është një njeri i zakonshëm!

Fjala+
Thënie të Bismarckut: Një ditë një luftë e madhe evropiane do të ndodhë për shkak të ndonjë budallallëku në Ballkan!

Thënie të Bismarckut: Një ditë një luftë e madhe evropiane do të ndodhë për shkak të ndonjë budallallëku në Ballkan!

Cult+
Thënie të Jim Morrisonit: Më mirë një fund i dëshpëruar sesa një dëshpërim pa fund!

Thënie të Jim Morrisonit: Më mirë një fund i dëshpëruar sesa një dëshpërim pa fund!

Fjala+
Gjithçka është jehonë e asgjësë

Gjithçka është jehonë e asgjësë

Fjala+
Kështu foli Nietzsche: Të jetuarit është vuajtje, të mbijetuarit është gjetja e një kuptimi për vuajtjet!

Kështu foli Nietzsche: Të jetuarit është vuajtje, të mbijetuarit është gjetja e një kuptimi për vuajtjet!

Fjala+
Fjalë të urta orientale: Mjeshtri i paaftë zihet me veglat e tij

Fjalë të urta orientale: Mjeshtri i paaftë zihet me veglat e tij

Cult+
Thënie të Albert Kamysë: Kur të jemi të gjithë fajtorë, do të kemi demokraci

Thënie të Albert Kamysë: Kur të jemi të gjithë fajtorë, do të kemi demokraci

Fjala+
Thënie të Fyodor Dostoyevskyt: Jo forca, por bukuria e vërtetë do ta shpëtojë botën

Thënie të Fyodor Dostoyevskyt: Jo forca, por bukuria e vërtetë do ta shpëtojë botën

Fjala+
Ç’është pjekuria shpirtërore?

Ç’është pjekuria shpirtërore?

Fjala+
Thënie nga Hermann Hesse: Edhe një orë e ndalur shënon orën e saktë dy herë në ditë!

Thënie nga Hermann Hesse: Edhe një orë e ndalur shënon orën e saktë dy herë në ditë!

Fjala+
Thënie të George Orwellit: Përballë dhimbjes nuk ka heronj

Thënie të George Orwellit: Përballë dhimbjes nuk ka heronj

Fjala+
Thënie koreane: Zogu që shumë këndon, nuk di të bëjë çerdhe!

Thënie koreane: Zogu që shumë këndon, nuk di të bëjë çerdhe!

Fjala+
Thënie të urta nga India: Shtëpi do të thotë grua!

Thënie të urta nga India: Shtëpi do të thotë grua!

Fjala+
Thënie nga Franz Kafka: Historia e njerëzimit është një çast mes dy hapave të një shtegtari

Thënie nga Franz Kafka: Historia e njerëzimit është një çast mes dy hapave të një shtegtari

Fjala+
Fjalë të urta angleze: Miku në pushtet është mik i humbur

Fjalë të urta angleze: Miku në pushtet është mik i humbur

Fjala+
Fjalë të tjera të urta izraelite: Pushteti është pije dehëse

Fjalë të tjera të urta izraelite: Pushteti është pije dehëse

Fjala+
Fromm, Sartre, Nietzsche dhe Yalom për veprimet, Ferrin, besimin dhe famën

Fromm, Sartre, Nietzsche dhe Yalom për veprimet, Ferrin, besimin dhe famën

Fjala+
Thënie të Benjamin Franklinit: Tragjedia e jetës është se plakemi shumë herët dhe mësojmë shumë vonë!

Thënie të Benjamin Franklinit: Tragjedia e jetës është se plakemi shumë herët dhe mësojmë shumë vonë!

Fjala+
Thënie të Anton Chekhovit

Thënie të Anton Chekhovit

Fjala+
Thënie nga Thomas Paine: Tiranitë më të mëdha gjithnjë janë përjetësuar në emër të kauzave më fisnike

Thënie nga Thomas Paine: Tiranitë më të mëdha gjithnjë janë përjetësuar në emër të kauzave më fisnike

Fjala+
Thënie holandeze: Është art i madh të mbetesh i mençur në mesin e të marrëve!

Thënie holandeze: Është art i madh të mbetesh i mençur në mesin e të marrëve!

Fjala+