LAJMI I FUNDIT:

Stanley Kubrick

20 Artikuj

Dr. Strejnxhlovi, 60 vjet pas: Misteri i kryeveprës së Kubrickut për Luftën e Ftohtë

Dr. Strejnxhlovi, 60 vjet pas: Misteri i kryeveprës së Kubrickut për Luftën e Ftohtë

Filmi
Napoleoni dhe krijuesit e miteve

Napoleoni dhe krijuesit e miteve

Filmi
Zhgënjimi i francezëve me “Napoleonin” e Ridley Scottit

Zhgënjimi i francezëve me “Napoleonin” e Ridley Scottit

Filmi
Duhet të përballemi me pikat e errëta të historisë sonë

Duhet të përballemi me pikat e errëta të historisë sonë

Cult+
Aktorja që mbahet mend për horrorin “The Shining”, Shelley Duvall ka treguar pse nuk ka bërë filma për 20 vite

Aktorja që mbahet mend për horrorin “The Shining”, Shelley Duvall ka treguar pse nuk ka bërë filma për 20 vite

TV / Film
Njeriu nga e ardhmja

Njeriu nga e ardhmja

Fakte
Viti 1971 – një vit i jashtëzakonshëm për filmin

Viti 1971 – një vit i jashtëzakonshëm për filmin

Filmi
Në moshën 103-vjeçare ka ndërruar jetë legjenda hollivudiane, Kirk Douglas

Në moshën 103-vjeçare ka ndërruar jetë legjenda hollivudiane, Kirk Douglas

Yjet
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Agron Shala
Viti 1999: Kthesa e madhe

Viti 1999: Kthesa e madhe

Agron Shala
Viti 1969: Kundërkultura, Hëna dhe shqiptarët në dy botë

Viti 1969: Kundërkultura, Hëna dhe shqiptarët në dy botë

Agron Shala
Filmi më i madh që nuk u bë kurrë

Filmi më i madh që nuk u bë kurrë

Filmi
Zbulohen idetë e panjohura të Kubrickut, për filmat që nuk u bënë kurrë

Zbulohen idetë e panjohura të Kubrickut, për filmat që nuk u bënë kurrë

Cult+
BE dhe Betoveni: Historia e një muzike, si simbol errësire dhe drite

BE dhe Betoveni: Historia e një muzike, si simbol errësire dhe drite

Muzika
Veprat që parashikuan të ardhmen

Veprat që parashikuan të ardhmen

Fakte
Zbulohet dorëshkrimi i rrallë në arkivin personal të Burgessit

Zbulohet dorëshkrimi i rrallë në arkivin personal të Burgessit

Cult+
Filmi “A Clockwork Orange”: Si u realizua monumenti i kinemasë moderne?

Filmi “A Clockwork Orange”: Si u realizua monumenti i kinemasë moderne?

Filmi
“Barry Lyndon”: Rrëfimi për objektivin famoz – F/0.7

“Barry Lyndon”: Rrëfimi për objektivin famoz – F/0.7

Fotografia
“Dhjetë regjisorët më të mirë të 100 viteve të fundit”

“Dhjetë regjisorët më të mirë të 100 viteve të fundit”

Filmi
Pesëdhjetë vjet pas: “2001: Odiseja hapësinore”, një mister për njerëzimin!

Pesëdhjetë vjet pas: “2001: Odiseja hapësinore”, një mister për njerëzimin!

Filmi