LAJMI I FUNDIT:

Sami Frashëri

22 Artikuj

Luftërat politike dhe ideologjike, me eshtrat e vëllezërve Frashëri

Luftërat politike dhe ideologjike, me eshtrat e vëllezërve Frashëri

Histori
Midis iluminizmit dhe romantizmit: Mendimi politik i rilindjes shqiptare

Midis iluminizmit dhe romantizmit: Mendimi politik i rilindjes shqiptare

Histori
Sami Frashëri, për Hasan Tahsinin: Gjurmuesi i së vërtetës

Sami Frashëri, për Hasan Tahsinin: Gjurmuesi i së vërtetës

Fakte
Frashërllinjtë si klan

Frashërllinjtë si klan

Cult+
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Viti 1951: Turqizimi i shqiptarëve në Kosovë dhe vrasjet e intelektualëve në Shqipëri

Viti 1951: Turqizimi i shqiptarëve në Kosovë dhe vrasjet e intelektualëve në Shqipëri

Agron Shala
Gjuha shqipe s’i do ndotësit e saj!

Gjuha shqipe s’i do ndotësit e saj!

Cult+
Në gjurmë të gazetarisë dhe publicistikës së Sami Frashërit

Në gjurmë të gazetarisë dhe publicistikës së Sami Frashërit

Analiza
Frashëri, fshati i braktisur i rilindësve shqiptarë

Frashëri, fshati i braktisur i rilindësve shqiptarë

Cult+
Me dishepujt e Volterit

Me dishepujt e Volterit

Fjala+
Rreth enciklopedisë së Sami Frashërit…

Rreth enciklopedisë së Sami Frashërit…

Fjala+
Një njeri, një Akademi: Sami Frashëri sipas vajzës së tij

Një njeri, një Akademi: Sami Frashëri sipas vajzës së tij

Fakte
Përvjetori i botimit të “Alfabetares së gjuhës shqipe”

Përvjetori i botimit të “Alfabetares së gjuhës shqipe”

Cult+
Jeta e “panjohur” dhe fati i pasardhësve të familjes së Naim Frashërit

Jeta e “panjohur” dhe fati i pasardhësve të familjes së Naim Frashërit

Histori
Shtëpitë shkolla, simbol i rezistencës shqiptare (Video)

Shtëpitë shkolla, simbol i rezistencës shqiptare (Video)

Kosovë
Një portret i rrallë i Gjergj Kastriot Skënderbeut, në veprën “Kamus al-a’lam”

Një portret i rrallë i Gjergj Kastriot Skënderbeut, në veprën “Kamus al-a’lam”

Histori
Thënie të Sami Frashërit: Duhen shumë mend që të mund shoqërohesh me njerëz pa mend!

Thënie të Sami Frashërit: Duhen shumë mend që të mund shoqërohesh me njerëz pa mend!

Fjala+
Vendi i shenjtë i shqiptarëve, i lënë në harresë: Frashëri po shuhet! (Video)

Vendi i shenjtë i shqiptarëve, i lënë në harresë: Frashëri po shuhet! (Video)

Fakte
Sami Frashëri: Ali Pasha, veziri i pamëshirshëm

Sami Frashëri: Ali Pasha, veziri i pamëshirshëm

Histori
Presidenti Nishani përkulet para varrit të Sami Frashërit në Stamboll

Presidenti Nishani përkulet para varrit të Sami Frashërit në Stamboll

Shqipëri
Kur propaganda antishqiptare e mediave greke, s’mund t’i bënte ballë intelektit të Sami Frashërit

Kur propaganda antishqiptare e mediave greke, s’mund t’i bënte ballë intelektit të Sami Frashërit

Sociale
Sami Frashëri, poligloti me tetë gjuhë të huaja

Sami Frashëri, poligloti me tetë gjuhë të huaja

Cult+