LAJMI I FUNDIT:
Prokurimi i Hapur

Prokurimi i Hapur

51 Artikuj

Info

Platforma “Prokurimit të Hapur dhe Transparent” është projekt i realizuar nga Lëvizja FOL dhe mbështetur nga USAID-i përmes aktivitetit Komuna Transparente, Effektive dhe Llogaridhënëse (USAID TEAM).
Objektivi kryesor i këtij projekti ka qenë zhvillimi i portalit të hapur të prokurimit për të rritur transparencën e shpenzimeve publike.
Tash e tutje, platforma është integruar në median më kredibile online në Kosovë, Telegrafi.com.

Mbi gjysma e bizneseve në Kosovë thonë se është i pranishëm korrupsioni në prokurim publik

Mbi gjysma e bizneseve në Kosovë thonë se është i pranishëm korrupsioni në prokurim publik

Albert Spahiu
Vonesa në miratimin e Projektligjit të Prokurimit Publik, Qeveria ende nuk ka dhënë komentet për draftin e dorëzuar nga grupi punues

Vonesa në miratimin e Projektligjit të Prokurimit Publik, Qeveria ende nuk ka dhënë komentet për draftin e dorëzuar nga grupi punues

Xhejlane Kaçiu
Qeveria voton kandidatët për kryetar dhe anëtarë të bordit të OShP-së

Qeveria voton kandidatët për kryetar dhe anëtarë të bordit të OShP-së

Ekonomi
Pandemia COVID-19 shfrytëzohet për lidhjen e kontratave emergjente – keqpërdoret paraja publike

Pandemia COVID-19 shfrytëzohet për lidhjen e kontratave emergjente – keqpërdoret paraja publike

Mirjeta Hajzeraj
‘Gjykata e Tenderëve’ vazhdon të mbetet jofunksionale, bllokohen me qindra projekte kapitale

‘Gjykata e Tenderëve’ vazhdon të mbetet jofunksionale, bllokohen me qindra projekte kapitale

Jehona Hulaj
Qeveria propozon kandidatët për Bordin e KRPP-së

Qeveria propozon kandidatët për Bordin e KRPP-së

Të Tjera
Prokurimi në shëndetësi, Shqipëria me mungesë të theksuar të transparencës dhe llogaridhënies

Prokurimi në shëndetësi, Shqipëria me mungesë të theksuar të transparencës dhe llogaridhënies

Klaudjo Jonuzaj
KDI: Kompania që është në listë të zezë fiton kontratë përmes UNOPS

KDI: Kompania që është në listë të zezë fiton kontratë përmes UNOPS

Kosovë
Prokurimi i Hapur, Lëvizja Fol: Brenda një viti u nënshkruan 557 kontrata pa njoftim, prinë Komuna e Gjakovës

Prokurimi i Hapur, Lëvizja Fol: Brenda një viti u nënshkruan 557 kontrata pa njoftim, prinë Komuna e Gjakovës

Financa
KEK-u do t’i paguajë kompanisë gjermane rreth 250 mijë euro për të riparuar bllokun B2

KEK-u do t’i paguajë kompanisë gjermane rreth 250 mijë euro për të riparuar bllokun B2

Albert Spahiu
Korrupsioni në prokurim publik, 56 për qind e bizneseve mendojnë se është i pranishëm

Korrupsioni në prokurim publik, 56 për qind e bizneseve mendojnë se është i pranishëm

Biznes
Dekorimi për festat e fundvitit, Komunës së Obiliqit do t’i kushtojë mbi 28 mijë euro

Dekorimi për festat e fundvitit, Komunës së Obiliqit do t’i kushtojë mbi 28 mijë euro

Financa
INPO: Komunat nuk po e hartojnë Planin e Prokurimit sipas kërkesave ligjore

INPO: Komunat nuk po e hartojnë Planin e Prokurimit sipas kërkesave ligjore

Të Tjera
‘Gjykata e tenderëve’ vazhdon të mbetet jofunksional, nuk miratohet emërimi i kryesuesit dhe anëtarëve të Bordit të OSHP-së

‘Gjykata e tenderëve’ vazhdon të mbetet jofunksional, nuk miratohet emërimi i kryesuesit dhe anëtarëve të Bordit të OSHP-së

Financa
Ngrohja me pelet për shkollat e Prizrenit do të kushtojë mbi 600 mijë euro

Ngrohja me pelet për shkollat e Prizrenit do të kushtojë mbi 600 mijë euro

Financa
Kuvendi i Kosovës nënshkruan kontratë për furnizim me lule, vlera e parashikuar tenderit është 30 mijë euro

Kuvendi i Kosovës nënshkruan kontratë për furnizim me lule, vlera e parashikuar tenderit është 30 mijë euro

Financa
Komuna e Prishtinës shpenzoi afër 250,000 euro për 18,000 teste antigjen – tenderi u dha me procedurë të negocimit

Komuna e Prishtinës shpenzoi afër 250,000 euro për 18,000 teste antigjen – tenderi u dha me procedurë të negocimit

Besnike Salihu
Aprovimi i pjesshëm i ankesave në OSHP dëmtoi buxhetin e Kosovës mbi 246 mijë euro

Aprovimi i pjesshëm i ankesave në OSHP dëmtoi buxhetin e Kosovës mbi 246 mijë euro

Financa
Komuna e Prishtinës për një vit dha 143 kontrata në vlerë prej 11.5 milionë euro

Komuna e Prishtinës për një vit dha 143 kontrata në vlerë prej 11.5 milionë euro

Albert Spahiu
Komunat anuluan 95 tenderë me vlerë prej 14.3 milionë euro, shumica në kundërshtim me ligjin

Komunat anuluan 95 tenderë me vlerë prej 14.3 milionë euro, shumica në kundërshtim me ligjin

Të Tjera
Komuna e Prishtinës projekton 1 metër rrugë për 1 cent

Komuna e Prishtinës projekton 1 metër rrugë për 1 cent

Albert Spahiu
U kapën në flagrancë duke marrë 8 mijë euro ryshfet, Policia jep detaje për arrestimin e zyrtarëve të Prokurimit

U kapën në flagrancë duke marrë 8 mijë euro ryshfet, Policia jep detaje për arrestimin e zyrtarëve të Prokurimit

Kronika e Zezë
Mosmiratimi i Rezolutës për faljen e gjobave ndaj bizneseve dhe shkarkimi i kryeshefave ekzekutiv të disa ndërmarrjeve publike – ngjarjet kryesore të javës në ekonomi

Mosmiratimi i Rezolutës për faljen e gjobave ndaj bizneseve dhe shkarkimi i kryeshefave ekzekutiv të disa ndërmarrjeve publike – ngjarjet kryesore të javës në ekonomi

Albert Spahiu
Platforma “Prokurimi i Hapur dhe Transparent”, Lëvizja Fol dhe Telegrafi me marrëveshje bashkëpunimi

Platforma “Prokurimi i Hapur dhe Transparent”, Lëvizja Fol dhe Telegrafi me marrëveshje bashkëpunimi

Të Tjera