LAJMI I FUNDIT:
Prof.ass.dr. Isuf Bajrami

Prof.ass.dr. Isuf Bajrami

34 Artikuj

Mbështetja themelore e jetës për të rriturit

Mbështetja themelore e jetës për të rriturit

Temat Javore
Përdorimi i defibrilatorit automatik të jashtëm (AED)

Përdorimi i defibrilatorit automatik të jashtëm (AED)

Temat Javore
Traumat e kokës dhe trajtimi urgjent paraspitalor

Traumat e kokës dhe trajtimi urgjent paraspitalor

Temat Javore
Ndihma urgjente paraspitalore te lëndimet e abdomenit

Ndihma urgjente paraspitalore te lëndimet e abdomenit

Temat Javore
Ndihma urgjente te lëndimet e hapura të kafazit të kraharorit

Ndihma urgjente te lëndimet e hapura të kafazit të kraharorit

Temat Javore
Ndihma urgjente te thumbimi i insekteve

Ndihma urgjente te thumbimi i insekteve

Temat Javore
Frakturat e kockave dhe ndihma urgjente paraspitalore

Frakturat e kockave dhe ndihma urgjente paraspitalore

Temat Javore
Principet e imobilizimit urgjent në kushte paraspitalore

Principet e imobilizimit urgjent në kushte paraspitalore

Temat Javore
Doli nga shtypi “Ndihma e parë” e Prof. Isuf H. Bajramit, libër për studentë, mjekë, infermierë dhe lexues kureshtarë

Doli nga shtypi “Ndihma e parë” e Prof. Isuf H. Bajramit, libër për studentë, mjekë, infermierë dhe lexues kureshtarë

Shëndetësi Lajme
Ndalja dhe trajtimi urgjent i gjakderdhjes në kushte paraspitalore

Ndalja dhe trajtimi urgjent i gjakderdhjes në kushte paraspitalore

Temat Javore
Veprimet mjekësore në vendin e fatkeqësisë së komunikacionit dhe thirrja e shërbimit urgjent mjekësor paraspitalor

Veprimet mjekësore në vendin e fatkeqësisë së komunikacionit dhe thirrja e shërbimit urgjent mjekësor paraspitalor

Këshilla mjekësore
Thumbimi i insekteve dhe ndihma urgjente mjekësore paraspitalore

Thumbimi i insekteve dhe ndihma urgjente mjekësore paraspitalore

Temat Javore
Përdorimi i pulsoksimetrit në kushte paraspitalore

Përdorimi i pulsoksimetrit në kushte paraspitalore

Temat Javore
Pozitat e pacientit dhe kujdesi gjatë transportit

Pozitat e pacientit dhe kujdesi gjatë transportit

Temat Javore
Recension i librit “Ndihma urgjente mjekësore” – Praktikum për veprime paraspitalore” nga dr. Isuf Bajrami

Recension i librit “Ndihma urgjente mjekësore” – Praktikum për veprime paraspitalore” nga dr. Isuf Bajrami

Shëndetësi Lajme
Ndihma urgjente te mbytja në ujë dhe këshilla për mbrojtje

Ndihma urgjente te mbytja në ujë dhe këshilla për mbrojtje

Temat Javore
Ndihma e parë te gjendjet emergjente mjekësore gjatë temperaturave të larta në stinën e verës

Ndihma e parë te gjendjet emergjente mjekësore gjatë temperaturave të larta në stinën e verës

Temat Javore
Epilepsia. Si aplikohet tretmani mjekësor emergjent?

Epilepsia. Si aplikohet tretmani mjekësor emergjent?

Temat Javore
Zbatimi i masave mbrojtëse për stafin shëndetësor në shërbimet emergjente

Zbatimi i masave mbrojtëse për stafin shëndetësor në shërbimet emergjente

Temat Javore
Sindroma akute koronare dhe tretmani urgjent paraspitalor

Sindroma akute koronare dhe tretmani urgjent paraspitalor

Temat Javore
Autoambulanca me aparaturë dhe pajisje standarde për intervenime urgjente

Autoambulanca me aparaturë dhe pajisje standarde për intervenime urgjente

Temat Javore
Mërdhirjet, veprimet që duhen ndërmarrë

Mërdhirjet, veprimet që duhen ndërmarrë

Këshilla mjekësore
Ndihma e parë me përdorim të Defibrilatorit të jashtëm automatik (AED)

Ndihma e parë me përdorim të Defibrilatorit të jashtëm automatik (AED)

Temat Javore
Lëndimet nga rryma elektrike

Lëndimet nga rryma elektrike

Temat Javore