LAJMI I FUNDIT:

Nikita Khrushchev

25 Artikuj

A kërkonte falje Enveri?

A kërkonte falje Enveri?

Fakte
Viti 1962: Momenti më i rrezikshëm i Luftës së Ftohtë

Viti 1962: Momenti më i rrezikshëm i Luftës së Ftohtë

Agron Shala
Jeta dhe fati: Një roman sovjetik, “shumë i rrezikshëm për t’u lexuar”

Jeta dhe fati: Një roman sovjetik, “shumë i rrezikshëm për t’u lexuar”

Fakte
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Viti 1961: Muri i Berlinit, gara hapësinore dhe BRSS-ja e turpëruar nga Shqipëria

Viti 1961: Muri i Berlinit, gara hapësinore dhe BRSS-ja e turpëruar nga Shqipëria

Agron Shala
Komunistët e Shqipërisë dhe të tjerët

Komunistët e Shqipërisë dhe të tjerët

Fakte
NYT më 1982: KGB ka organizuar të paktën tri përpjekje për puç në Shqipëri

NYT më 1982: KGB ka organizuar të paktën tri përpjekje për puç në Shqipëri

Histori
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Agron Shala
Minatori që frymëzoi regjimet komuniste për ta shpikur “Heroin e Punës Socialiste”

Minatori që frymëzoi regjimet komuniste për ta shpikur “Heroin e Punës Socialiste”

Fakte
Viti 1960: Prishja e BRSS-së me “802 milionë shqiptarë”!

Viti 1960: Prishja e BRSS-së me “802 milionë shqiptarë”!

Agron Shala
Martin Camaj, agjent i UDB-së!?

Martin Camaj, agjent i UDB-së!?

Cult+
Pamfleti i Enver Hoxhës, për “rolin e pabesë” të revizionizmit jugosllav

Pamfleti i Enver Hoxhës, për “rolin e pabesë” të revizionizmit jugosllav

Fakte
Enveri dërgoi 675 diversantë dhe spiunë kundër Titos

Enveri dërgoi 675 diversantë dhe spiunë kundër Titos

Histori
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Agron Shala
Viti 1959: Hrushovi, Shqipëria dhe plani i leshit

Viti 1959: Hrushovi, Shqipëria dhe plani i leshit

Agron Shala
Revolucioni hungarez i vitit 1956 dhe roli negativ i Jugosllavisë

Revolucioni hungarez i vitit 1956 dhe roli negativ i Jugosllavisë

Histori
I vrarë prej çmimit Nobel!

I vrarë prej çmimit Nobel!

Analiza
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Agron Shala
Viti 1958: Poshtë revizionistët!

Viti 1958: Poshtë revizionistët!

Agron Shala
Shkrimtari që rrënoi një perandori

Shkrimtari që rrënoi një perandori

Analiza
“Kurrë s’ka parë historia, që të vijë ne Shqipëri, një udhëheqës kaq i ndritur, si Hrushovi dhe shokët e tij”!

“Kurrë s’ka parë historia, që të vijë ne Shqipëri, një udhëheqës kaq i ndritur, si Hrushovi dhe shokët e tij”!

Histori
Hrushovit ia dhuruan kostumin e Preng Bibë Dodës

Hrushovit ia dhuruan kostumin e Preng Bibë Dodës

Cult+
Nikita Khrushchev doli nga takti nga fjalimi dyorësh i Enver Hoxhës kundër tij dhe BRSS-së

Nikita Khrushchev doli nga takti nga fjalimi dyorësh i Enver Hoxhës kundër tij dhe BRSS-së

Shqipëri
Koha kur shqiptari nuk kishte frikë, e në Kremlin i thanë njeriut që i trembej bota: Turpi të mbuloftë!

Koha kur shqiptari nuk kishte frikë, e në Kremlin i thanë njeriut që i trembej bota: Turpi të mbuloftë!

Shqipëri