LAJMI I FUNDIT:

Mustafa Kemal Ataturku

22 Artikuj

Doli në krah të sauditëve, Erdogan kërkon dorëheqjen e kryetarit të Federatës Turke të Futbollit

Doli në krah të sauditëve, Erdogan kërkon dorëheqjen e kryetarit të Federatës Turke të Futbollit

Ndërkombëtare
Habia e evropianëve dhe talljet e Ataturkut dhe Bugattit me mbretërinë shqiptare

Habia e evropianëve dhe talljet e Ataturkut dhe Bugattit me mbretërinë shqiptare

Histori
Si do ta bënte europiane Turqinë, z. Atatürk?

Si do ta bënte europiane Turqinë, z. Atatürk?

Fakte
Busti i Ataturkut në Elbasan shkakton debat e kundërshti

Busti i Ataturkut në Elbasan shkakton debat e kundërshti

Shqipëri
Ditët e fundit të Perandorisë Osmane dhe rënia e sulltanëve

Ditët e fundit të Perandorisë Osmane dhe rënia e sulltanëve

Libri
Pse paraardhësi i Boris Johnsonit u grind me Ataturkun dhe pse ia thyen kokën me gurë?

Pse paraardhësi i Boris Johnsonit u grind me Ataturkun dhe pse ia thyen kokën me gurë?

Histori
Gostitja e armikut, për të treguar se kush është zot shtëpie

Gostitja e armikut, për të treguar se kush është zot shtëpie

Cult+
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Viti 1931: Kolonizimi që nuk mundi ta zhbëjë shqiptarin nga Kosova

Viti 1931: Kolonizimi që nuk mundi ta zhbëjë shqiptarin nga Kosova

Agron Shala
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Agron Shala
Viti 1920: Shqipëria indipendente

Viti 1920: Shqipëria indipendente

Agron Shala
Lideri i “martuar” me vendin e tij… dhe me alkoolin

Lideri i “martuar” me vendin e tij… dhe me alkoolin

Histori
“Nusja e Kemal Pashës së Turqisë?”

“Nusja e Kemal Pashës së Turqisë?”

Cult+
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Agron Shala
Viti 1919: Konferenca e padrejtësive

Viti 1919: Konferenca e padrejtësive

Agron Shala
Artisti shqiptar me një tjetër rekord Guinness: Portreti i Ataturkut me 250 mijë vida

Artisti shqiptar me një tjetër rekord Guinness: Portreti i Ataturkut me 250 mijë vida

Cult+
Letra e çamëve drejtuar Lidhjes së Kombeve (1924) : Nuk jemi turq, mos na shkëmbeni!

Letra e çamëve drejtuar Lidhjes së Kombeve (1924) : Nuk jemi turq, mos na shkëmbeni!

Aurenc Bebja
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Agron Shala
Viti 1918: Fundi i Luftës së Madhe dhe paqja e padrejtësive

Viti 1918: Fundi i Luftës së Madhe dhe paqja e padrejtësive

Agron Shala
Ataturku në dasmë shqiptare, në valle me shqiptaren nga Floqi

Ataturku në dasmë shqiptare, në valle me shqiptaren nga Floqi

Fakte
Mandat arresti kundër dy historianëve që fyen Ataturkun

Mandat arresti kundër dy historianëve që fyen Ataturkun

Nga Bota
Kush ishte Mustafa Qemal Ataturku, origjina e tij shqiptare (dhe një konflikt me Zogun)

Kush ishte Mustafa Qemal Ataturku, origjina e tij shqiptare (dhe një konflikt me Zogun)

Nga Bota