LAJMI I FUNDIT:

Mitrush Kuteli

35 Artikuj

Ju ka dalë “urbanizmi” – internimi!

Ju ka dalë “urbanizmi” – internimi!

Cult+
Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Analiza
Viti 1932: Fundi tragjik i qëndistares së flamurit të Pavarësisë

Viti 1932: Fundi tragjik i qëndistares së flamurit të Pavarësisë

Agron Shala
Nismat e socrealizmit asgjësues në Shqipëri: Shkrimtarët e pushkës kundër shkrimtarëve të mendjes

Nismat e socrealizmit asgjësues në Shqipëri: Shkrimtarët e pushkës kundër shkrimtarëve të mendjes

Histori
Në Prizren, midis të vdekurve dhe të gjallëve

Në Prizren, midis të vdekurve dhe të gjallëve

Fakte
Biseda me hetuesin, një vit pas arrestimit: Dënimi absurd i Mitrush Kutelit

Biseda me hetuesin, një vit pas arrestimit: Dënimi absurd i Mitrush Kutelit

Fakte
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Viti 1961: Muri i Berlinit, gara hapësinore dhe BRSS-ja e turpëruar nga Shqipëria

Viti 1961: Muri i Berlinit, gara hapësinore dhe BRSS-ja e turpëruar nga Shqipëria

Agron Shala
Sokrati i antikitetit në poezinë e Lasgush Poradecit

Sokrati i antikitetit në poezinë e Lasgush Poradecit

Cult+
“Letërsia shqipe” (1955): Teksti studimor i albanologut Stuart Edward Mann

“Letërsia shqipe” (1955): Teksti studimor i albanologut Stuart Edward Mann

Analiza
Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Agron Shala
Përkthimi si problem: Shtëpitë botuese duhet t’i paguajnë më shumë shqipëruesit

Përkthimi si problem: Shtëpitë botuese duhet t’i paguajnë më shumë shqipëruesit

Cult+
Kuteli: Shuteriqi i vodhi e përlau veprat e Lef Nosit, në Beograd tha se rrjedh nga një familje e “Stara Serbisë” në Elbasan!

Kuteli: Shuteriqi i vodhi e përlau veprat e Lef Nosit, në Beograd tha se rrjedh nga një familje e “Stara Serbisë” në Elbasan!

Fakte
Shkrimtarët shqiptarë, në Beogradin e vitit 1945

Shkrimtarët shqiptarë, në Beogradin e vitit 1945

Fakte
Si patriot që jam, pres ta shes veten edhe një herë te ai që jep më shumë!

Si patriot që jam, pres ta shes veten edhe një herë te ai që jep më shumë!

Fjala+
Një paraqitje gati e panjohur e Mitrush Kutelit

Një paraqitje gati e panjohur e Mitrush Kutelit

Cult+
SI NESËR …

SI NESËR …

Poezi
Trim mbi trima kish qenë gjithmonë Gjergj Elez Alia

Trim mbi trima kish qenë gjithmonë Gjergj Elez Alia

Fjala+
“Tregimet e moçme” të Kutelit do të përkthehen në pesë gjuhë!

“Tregimet e moçme” të Kutelit do të përkthehen në pesë gjuhë!

Cult+
Lajmi i vitit 1934, për doktorimin e Mitrush Kutelit në Bukuresht

Lajmi i vitit 1934, për doktorimin e Mitrush Kutelit në Bukuresht

Fakte
Vepra e pabotuar e Mitrush Kutelit

Vepra e pabotuar e Mitrush Kutelit

Cult+
Ekspozohen urdhrat për librat e ndaluar në diktaturë: I pari në listë, Gjergj Fishta

Ekspozohen urdhrat për librat e ndaluar në diktaturë: I pari në listë, Gjergj Fishta

Cult+
Hakmarrja e regjimit enverist, për “Poemin kosovar”: Kuteli, i varrosur për së gjalli!

Hakmarrja e regjimit enverist, për “Poemin kosovar”: Kuteli, i varrosur për së gjalli!

Fakte
Letër për Kutelin

Letër për Kutelin

Fjala+