LAJMI I FUNDIT:

Mesjeta

36 Artikuj

Zakoni i harruar mesjetar me “dy fjetje”

Zakoni i harruar mesjetar me “dy fjetje”

Fakte
Zbulimet e mëdha arkeologjike në Angli, fal projektit të hekurudhës së re të shpejtë

Zbulimet e mëdha arkeologjike në Angli, fal projektit të hekurudhës së re të shpejtë

Cult+
Leksion për studentët e artit

Leksion për studentët e artit

PamArt
Kënga mesjetare arbërore – “Konstandini i vogëlthi”

Kënga mesjetare arbërore – “Konstandini i vogëlthi”

Muzika
Kunata e Skënderbeut, e bija e Gjergj Arianitit: Angjelina e shenjtë e Serbisë

Kunata e Skënderbeut, e bija e Gjergj Arianitit: Angjelina e shenjtë e Serbisë

Histori
Libër për Arbnin politik e kishtar: Mesjeta, e vetmja kohë kur ishim të njëkohshëm me botën

Libër për Arbnin politik e kishtar: Mesjeta, e vetmja kohë kur ishim të njëkohshëm me botën

Cult+
Saga e lavdishme e familjes Muzaka

Saga e lavdishme e familjes Muzaka

Histori
Bota mesjetare e fshehur nën kështjellë

Bota mesjetare e fshehur nën kështjellë

Cult+
Zbulohet vizatimi me pamjen më të vjetër të Venedikut

Zbulohet vizatimi me pamjen më të vjetër të Venedikut

Cult+
Franca nuk lejon që piktura më e shtrenjtë mesjetare të dalë jashtë shtetit

Franca nuk lejon që piktura më e shtrenjtë mesjetare të dalë jashtë shtetit

Cult+
Mesjeta e pastudiuar: 2400 dosje për arbërit, në Arkivat e Venecias

Mesjeta e pastudiuar: 2400 dosje për arbërit, në Arkivat e Venecias

Cult+
Aleksandri i Madh sipas Statutit të Shkodrës

Aleksandri i Madh sipas Statutit të Shkodrës

Histori
Metamorfoza e mitit të gruas nordike – nga gjeneza në Mesjetë

Metamorfoza e mitit të gruas nordike – nga gjeneza në Mesjetë

Cult+
Dëfryes, këshilltarë, vrasës dhe negociatorë: Roli i gaztorëve në kulturën mesjetare

Dëfryes, këshilltarë, vrasës dhe negociatorë: Roli i gaztorëve në kulturën mesjetare

Fakte
Kalaja e Bashtovës, perla e fshehur në afërsi të Shkumbinit

Kalaja e Bashtovës, perla e fshehur në afërsi të Shkumbinit

Cult+
Shqiptarët në Mesjetë mbanin “dy emra”

Shqiptarët në Mesjetë mbanin “dy emra”

Cult+
Muzakajt te gojëdhënat dhe rapsoditë sllave

Muzakajt te gojëdhënat dhe rapsoditë sllave

Fakte
Kalaja e Boshtovës, e vetmja në Ballkan e ndërtuar në fushë

Kalaja e Boshtovës, e vetmja në Ballkan e ndërtuar në fushë

Cult+
Rrëfimi për superheroin më të famshëm të Mesjetës!

Rrëfimi për superheroin më të famshëm të Mesjetës!

Piktura
Harta e Albanisë e vitit 1154

Harta e Albanisë e vitit 1154

Fakte
Balshajt çliruan Kosovën

Balshajt çliruan Kosovën

Histori
Për Arbërinë e Skënderbeun, 35,000 faqe në Dubrovnik

Për Arbërinë e Skënderbeun, 35,000 faqe në Dubrovnik

Cult+
Arkeologët zbuluan skeletin bashkë me çizmet mesjetare (Foto)

Arkeologët zbuluan skeletin bashkë me çizmet mesjetare (Foto)

Interesante
Autorja e romanit “Ezan”: Osmanlinjtë nuk rrënuan, por ndërtuan!

Autorja e romanit “Ezan”: Osmanlinjtë nuk rrënuan, por ndërtuan!

Fjala+