LAJMI I FUNDIT:

Martin Camaj

34 Artikuj

Shkollimi i shqiptarëve në Beograd

Shkollimi i shqiptarëve në Beograd

Fakte
Dranja, cikli jetësor i një frymori të papërsosur

Dranja, cikli jetësor i një frymori të papërsosur

Analiza
Kongresi i Drejtshkrimit, pa grim

Kongresi i Drejtshkrimit, pa grim

Analiza
Individualiteti ynë shprehet në letërsinë dhe artin tonë

Individualiteti ynë shprehet në letërsinë dhe artin tonë

Fjala+
LULJA E DIELLIT

LULJA E DIELLIT

Poezi
Afri e dallime midis Camajt dhe Ungarettit

Afri e dallime midis Camajt dhe Ungarettit

Analiza
Qenie e rrugëve të pjerrëta …

Qenie e rrugëve të pjerrëta …

Cult+
Poezia dhe poetika e Martin Camajt

Poezia dhe poetika e Martin Camajt

Analiza
Camaj merrte kredi të rënda nga bankat për shtypje librash

Camaj merrte kredi të rënda nga bankat për shtypje librash

Cult+
Rama: Djajtë’ s’e lanë të qetë Camajn as në botën tjetër

Rama: Djajtë’ s’e lanë të qetë Camajn as në botën tjetër

Cult+
Funksioni i gjuhës së Nolit e Konicës

Funksioni i gjuhës së Nolit e Konicës

Analiza
Letrat që Ndre Mjeda ia dërgoi Gustav Mayer-it

Letrat që Ndre Mjeda ia dërgoi Gustav Mayer-it

Analiza
Ton Koka, shqiptari i CIA-s që zbulonte agjentët e UDB-së dhe KGB-së në Evropë

Ton Koka, shqiptari i CIA-s që zbulonte agjentët e UDB-së dhe KGB-së në Evropë

Histori
Camaj: Enver Hoxha, në vend të gjuhës e imponoi dialektin e vet

Camaj: Enver Hoxha, në vend të gjuhës e imponoi dialektin e vet

Cult+
Njeriu me mushkë

Njeriu me mushkë

Cult+
Pseudostudiuesit e antishqiptarizmës

Pseudostudiuesit e antishqiptarizmës

Cult+
Identifikimi traumatik i kohës në novelën “Katundi me gjuhë të fshehtë” të Martin Camajt

Identifikimi traumatik i kohës në novelën “Katundi me gjuhë të fshehtë” të Martin Camajt

Analiza
Nënshkrimi i Camajt s’ka lidhje me dokumentin e Sigurimit?!

Nënshkrimi i Camajt s’ka lidhje me dokumentin e Sigurimit?!

Cult+
Dosjet e Sigurimit të Shqipërisë dhe planet për përbaltjen e Martin Camajt

Dosjet e Sigurimit të Shqipërisë dhe planet për përbaltjen e Martin Camajt

Fakte
Arratisja në Jugosllavi, me Martin Camajn më 1948: S’na priste liria, por të zezat

Arratisja në Jugosllavi, me Martin Camajn më 1948: S’na priste liria, por të zezat

Fakte
Akademia e Shkencave e Shqipërisë, i përgjigjet Auron Tares

Akademia e Shkencave e Shqipërisë, i përgjigjet Auron Tares

Cult+
Vepra e Koliqit dhe Camajt ka të ardhme, e kundërshtarëve të tyre ka vetëm të shkuar

Vepra e Koliqit dhe Camajt ka të ardhme, e kundërshtarëve të tyre ka vetëm të shkuar

Cult+
Martin Camaj, shkrimtar i lartësive

Martin Camaj, shkrimtar i lartësive

Cult+
Unë e njoh Martin Camajn

Unë e njoh Martin Camajn

Cult+