LAJMI I FUNDIT:

Marrëdhëniet Maqedoni-Bullgari

1643 Artikuj

Xhaferi-Angellov: Marrëdhënie të mira fqinjësore dhe bashkëpunim i suksesshëm në NATO dhe në rrugën drejt BE-së

Xhaferi-Angellov: Marrëdhënie të mira fqinjësore dhe bashkëpunim i suksesshëm në NATO dhe në rrugën drejt BE-së

Politikë
Bujar Osmani: Korniza e negociatave është tashmë muri, nuk më intereson nëse do të ketë kërkesa të reja

Bujar Osmani: Korniza e negociatave është tashmë muri, nuk më intereson nëse do të ketë kërkesa të reja

Politikë
Pendarovski: Bullgaria e ka harxhuar potencialin politik në Evropë për të vendosur veto të re

Pendarovski: Bullgaria e ka harxhuar potencialin politik në Evropë për të vendosur veto të re

Maqedonia e Veriut
OKB: Bullgaria t’i garantojë të drejtat e pakicës maqedonase

OKB: Bullgaria t’i garantojë të drejtat e pakicës maqedonase

Maqedonia e Veriut
Rusi Popovska: BE dhe miqësia me Bullgarinë nuk kanë alternativë për RMV-në

Rusi Popovska: BE dhe miqësia me Bullgarinë nuk kanë alternativë për RMV-në

Politikë
Kacarska: Nuk ka asnjë pengesë ligjore për përfshirjen e bullgarëve në Kushtetutë

Kacarska: Nuk ka asnjë pengesë ligjore për përfshirjen e bullgarëve në Kushtetutë

Politikë
Mirakovska-Xhambaskit: Njerëzit si ju nuk mund të ndërtojnë ura mes dy kombeve

Mirakovska-Xhambaskit: Njerëzit si ju nuk mund të ndërtojnë ura mes dy kombeve

Politikë
Denkov: Bullgaria për momentin nuk ka kërkesa tjera ndaj Maqedonisë së Veriut

Denkov: Bullgaria për momentin nuk ka kërkesa tjera ndaj Maqedonisë së Veriut

Politikë
Xhaferi në takim me Zheljazkov: Bullgarët në Maqedoni duhet të jenë ura e cila do i ndërlidhë të dyja vendet në të ardhmen

Xhaferi në takim me Zheljazkov: Bullgarët në Maqedoni duhet të jenë ura e cila do i ndërlidhë të dyja vendet në të ardhmen

Maqedonia e Veriut
Iotova: Maqedonia e Veriut do të ndahet nga paketa me Shqipërinë nëse nuk zbaton ndryshimet kushtetuese

Iotova: Maqedonia e Veriut do të ndahet nga paketa me Shqipërinë nëse nuk zbaton ndryshimet kushtetuese

Politikë
Vendosja e taksës nga Bullgaria do të shtrenjtojë gazin dhe rrymën në Maqedoni

Vendosja e taksës nga Bullgaria do të shtrenjtojë gazin dhe rrymën në Maqedoni

Politikë
Plank: Bullgaria po mban një ton miqësor me Maqedoninë e Veriut

Plank: Bullgaria po mban një ton miqësor me Maqedoninë e Veriut

Politikë
Grupet punuese eksperte të RMV-së dhe Bullgarisë dje kanë mbajtur takim, në fokus realizimi i Marrëveshjes për fqinjësi të mirë

Grupet punuese eksperte të RMV-së dhe Bullgarisë dje kanë mbajtur takim, në fokus realizimi i Marrëveshjes për fqinjësi të mirë

Maqedonia e Veriut
A do të paraqesë Bullgaria kushtëzime të reja për Maqedoninë e Veriut?

A do të paraqesë Bullgaria kushtëzime të reja për Maqedoninë e Veriut?

Politikë
Osmani: Unë jam i sigurt se Bullgaria do të paraqes kërkesa të reja

Osmani: Unë jam i sigurt se Bullgaria do të paraqes kërkesa të reja

Politikë
Mexhiti: Bashkëpunimi me PIVI filloi nga viti 2018/19 me nisjen e fushatës për vaksinimin falas

Mexhiti: Bashkëpunimi me PIVI filloi nga viti 2018/19 me nisjen e fushatës për vaksinimin falas

Shëndetësi
Gabriel: Përveç ndryshimeve kushtetuese, RMV duhet ta përmbushë edhe kompromisin e vitit 2022

Gabriel: Përveç ndryshimeve kushtetuese, RMV duhet ta përmbushë edhe kompromisin e vitit 2022

Politikë
Kovaçev: Nuk e kuptoj pse opozita maqedonase nuk dëshiron përfshirjen e bullgarëve në kushtetutë

Kovaçev: Nuk e kuptoj pse opozita maqedonase nuk dëshiron përfshirjen e bullgarëve në kushtetutë

Politikë
Radev: Kërkesat evropiane tregojnë qartë se RMV duhet të ndryshojë kushtetutën

Radev: Kërkesat evropiane tregojnë qartë se RMV duhet të ndryshojë kushtetutën

Politikë
Ndryshimet kushtetuese në RMV, Hoxhiq tregon përfitimet e bullgarëve

Ndryshimet kushtetuese në RMV, Hoxhiq tregon përfitimet e bullgarëve

Politikë
Denkov: Bullgaria nuk do ta ndryshojë qëndrimin ndaj Maqedonisë së Veriut, tani negociatat janë në mes BE-së dhe Shkupit

Denkov: Bullgaria nuk do ta ndryshojë qëndrimin ndaj Maqedonisë së Veriut, tani negociatat janë në mes BE-së dhe Shkupit

Politikë
Tifozi bullgar i cili u plagos në Shkup: Nuk kemi provokuar, ishim në vendin dhe kohën e gabuar

Tifozi bullgar i cili u plagos në Shkup: Nuk kemi provokuar, ishim në vendin dhe kohën e gabuar

Maqedonia e Veriut
DASH: Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria të vazhdojnë me dialogun për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve

DASH: Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria të vazhdojnë me dialogun për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve

Politikë
MPJ bullgare uron Maqedoninë e Veriut për festën e Ilindenit

MPJ bullgare uron Maqedoninë e Veriut për festën e Ilindenit

Maqedonia e Veriut