LAJMI I FUNDIT:
Maqedonia e Veriut

Maqedonia e Veriut

5720 Artikuj

Info

Pas 27 viteve kontest politik dhe bilateral në diplomaci, me marrëveshjen e re me Greqinë, Maqedonia prej janarit të vitit 2019 quhet Maqedonia e Veriut. Ky emër ishte si nismë e fillim të procedurës që shteti të bëhet anëtar i NATO-s dhe të fillojë bisedimet me Bashkimin Evropian.

OEM: Realizohet vetëm 14% e shkëmbimit tregtar ndërmjet 6 vendeve të Ballkanit Perëndimor

OEM: Realizohet vetëm 14% e shkëmbimit tregtar ndërmjet 6 vendeve të Ballkanit Perëndimor

Ekonomi
Rritet numri i fëmijëve në kopshte dhe qendrat për zhvillim të hershëm

Rritet numri i fëmijëve në kopshte dhe qendrat për zhvillim të hershëm

Maqedonia e Veriut
Komiteti i Helsinkit: Nuk ka avancim për të drejtat e njeriut në RMV

Komiteti i Helsinkit: Nuk ka avancim për të drejtat e njeriut në RMV

Maqedonia e Veriut
Hahn: Jam i shqetësuar për Maqedoninë e Veriut, të respektohet Marrëveshja e Prespës

Hahn: Jam i shqetësuar për Maqedoninë e Veriut, të respektohet Marrëveshja e Prespës

Politikë
Gjithnjë e më pak punë për kompanitë e tekstilit në Maqedoni, ka rënie të kërkesës për veshje në vendet perëndimore

Gjithnjë e më pak punë për kompanitë e tekstilit në Maqedoni, ka rënie të kërkesës për veshje në vendet perëndimore

Maqedonia e Veriut
Geer: Maqedonia e Veriut duhet të harmonizojë legjislacionin me standardet e BE-së

Geer: Maqedonia e Veriut duhet të harmonizojë legjislacionin me standardet e BE-së

Politikë
Maqedonia e Veriut me 20 ministri, më së shumti në rajon

Maqedonia e Veriut me 20 ministri, më së shumti në rajon

Politikë
Nesër dhe pasnesër do të kryhet dezinsektim kundër mushkonjave në Maqedoni

Nesër dhe pasnesër do të kryhet dezinsektim kundër mushkonjave në Maqedoni

Maqedonia e Veriut
Mungojnë inspektorët për kontroll të ushqimit në RMV

Mungojnë inspektorët për kontroll të ushqimit në RMV

Maqedonia e Veriut
QMK: Gjarpërinjtë shfaqen në spitale dhe institucione arsimore, qytetarët të kenë kujdes

QMK: Gjarpërinjtë shfaqen në spitale dhe institucione arsimore, qytetarët të kenë kujdes

Maqedonia e Veriut
Gashi në takim me ambasadoren suedeze: Do të ketë grup parlamentar për bashkëpunim me Suedinë

Gashi në takim me ambasadoren suedeze: Do të ketë grup parlamentar për bashkëpunim me Suedinë

Politikë
Statistika nga Këshilli i Evropës, rritet shkalla e burgosjes në Maqedoninë e Veriut

Statistika nga Këshilli i Evropës, rritet shkalla e burgosjes në Maqedoninë e Veriut

Maqedonia e Veriut
Mitsotakis: Kryeministri i ri i RMV-së qartë të deklarojë se e respekton Marrëveshjen e Prespës

Mitsotakis: Kryeministri i ri i RMV-së qartë të deklarojë se e respekton Marrëveshjen e Prespës

Politikë
Mickoski: Marrëveshja e Prespës është pjesë e sistemit tonë juridik, OBRM-PDUKM do ta respektojë

Mickoski: Marrëveshja e Prespës është pjesë e sistemit tonë juridik, OBRM-PDUKM do ta respektojë

Politikë
Bllokohet puna e “Bechtel & Enka-s” në Maqedoninë e Veriut

Bllokohet puna e “Bechtel & Enka-s” në Maqedoninë e Veriut

Maqedonia e Veriut
Për 5 muaj autoritetet në Maqedoni kanë mbledhur 23,6 milionë euro nga pikat për pagesë në autostradë

Për 5 muaj autoritetet në Maqedoni kanë mbledhur 23,6 milionë euro nga pikat për pagesë në autostradë

Maqedonia e Veriut
Merten: Maqedonia e Veriut duhet të punojë në arritjen e kritereve për anëtarësim në BE

Merten: Maqedonia e Veriut duhet të punojë në arritjen e kritereve për anëtarësim në BE

Maqedonia e Veriut
MPJ-Maqedoni: Të gjithë personat që udhëtojnë për në Izrael duhet të përmbushin një formular

MPJ-Maqedoni: Të gjithë personat që udhëtojnë për në Izrael duhet të përmbushin një formular

Politikë
Manoleva: Kemi rënë dakord për zgjidhje alternative për sallonet e operacionit

Manoleva: Kemi rënë dakord për zgjidhje alternative për sallonet e operacionit

Maqedonia e Veriut
Gerapetritis: Greqia mbështet të drejtën ndërkombëtare dhe respekton marrëveshjen ndërkombëtare të ratifikuar, të njëjtën gjë kërkojmë edhe nga RMV-ja

Gerapetritis: Greqia mbështet të drejtën ndërkombëtare dhe respekton marrëveshjen ndërkombëtare të ratifikuar, të njëjtën gjë kërkojmë edhe nga RMV-ja

Maqedonia e Veriut
Gjermania hap dyert për punëtorët e kualifikuar nga Maqedonia dhe Ballkani Perëndimor

Gjermania hap dyert për punëtorët e kualifikuar nga Maqedonia dhe Ballkani Perëndimor

Maqedonia e Veriut
Siljanovska-Davkova: Me dialog do ta bind Greqinë se kam të drejtë ta përdor emrin Maqedonia

Siljanovska-Davkova: Me dialog do ta bind Greqinë se kam të drejtë ta përdor emrin Maqedonia

Politikë
Në dalje të Maqedonisë së Veriut kapen kontrabandistët e orëve të luksoze

Në dalje të Maqedonisë së Veriut kapen kontrabandistët e orëve të luksoze

Kronikë e Zezë
Bujar Osmani: Integrimi euroatlantik i Ballkanit Perëndimor është thelbësor për stabilitetin rajonal

Bujar Osmani: Integrimi euroatlantik i Ballkanit Perëndimor është thelbësor për stabilitetin rajonal

Politikë