LAJMI I FUNDIT:
Maqedonia e Veriut

Maqedonia e Veriut

5646 Artikuj

Info

Pas 27 viteve kontest politik dhe bilateral në diplomaci, me marrëveshjen e re me Greqinë, Maqedonia prej janarit të vitit 2019 quhet Maqedonia e Veriut. Ky emër ishte si nismë e fillim të procedurës që shteti të bëhet anëtar i NATO-s dhe të fillojë bisedimet me Bashkimin Evropian.

Geer: Qeveria e re ta vazhdojë rrugën europiane të vendit

Geer: Qeveria e re ta vazhdojë rrugën europiane të vendit

Politikë
Taravari: Koalicioni VLEN është garancia më e mirë që Maqedonia e Veriut do ta vazhdojë rrugën europiane

Taravari: Koalicioni VLEN është garancia më e mirë që Maqedonia e Veriut do ta vazhdojë rrugën europiane

Politikë
EUAA: Në mars, 340 qytetarë nga Maqedonia kanë kërkuan azil në vendet e BE-së

EUAA: Në mars, 340 qytetarë nga Maqedonia kanë kërkuan azil në vendet e BE-së

Maqedonia e Veriut
Shkupi, qyteti i dallimeve që pushon për fundjavë

Shkupi, qyteti i dallimeve që pushon për fundjavë

Shkupi
Mitsotakis: Greqia është mbështetëse e madhe e perspektivës evropiane për Ballkanin Perëndimor

Mitsotakis: Greqia është mbështetëse e madhe e perspektivës evropiane për Ballkanin Perëndimor

Maqedonia e Veriut
QMK: Në RMV ka pasur 1377 telefonata në 24 orët e fundit

QMK: Në RMV ka pasur 1377 telefonata në 24 orët e fundit

Maqedonia e Veriut
Tuneli Tetovë-Prizren e pret përbërjen e re të Kuvendit të RMV-së

Tuneli Tetovë-Prizren e pret përbërjen e re të Kuvendit të RMV-së

Maqedonia e Veriut
Famelos: Ratifikimi i memorandumeve do ta avanconte bashkëpunimin me RMV-në

Famelos: Ratifikimi i memorandumeve do ta avanconte bashkëpunimin me RMV-në

Maqedonia e Veriut
Weber: OBRM-PDUKM në vazhdimësi duhet të përdorë emrin kushtetues Maqedonia e Veriut

Weber: OBRM-PDUKM në vazhdimësi duhet të përdorë emrin kushtetues Maqedonia e Veriut

Politikë
Radev: Dëshira e Maqedonisë së Veriut për dialog është shenjë pozitive

Radev: Dëshira e Maqedonisë së Veriut për dialog është shenjë pozitive

Politikë
Taravari: Ende nuk kam vendosur nëse do të jem ministër i Shëndetësisë

Taravari: Ende nuk kam vendosur nëse do të jem ministër i Shëndetësisë

Maqedonia e Veriut
Shtohen pickimet nga rriqrat në RMV, mjekët apelojnë për kujdes

Shtohen pickimet nga rriqrat në RMV, mjekët apelojnë për kujdes

Komunat
Maqedonia e Veriut në mesin e 38 vendeve bashkësponsor për rezolutën e gjenocidit në Srebrenicë

Maqedonia e Veriut në mesin e 38 vendeve bashkësponsor për rezolutën e gjenocidit në Srebrenicë

Politikë
Escobar: Kemi marrë garanca nga OBRM-PDUKM se do ta vazhdojnë rrugën euro-atlantike të Maqedonisë së Veriut

Escobar: Kemi marrë garanca nga OBRM-PDUKM se do ta vazhdojnë rrugën euro-atlantike të Maqedonisë së Veriut

Politikë
Xi Jinping ia uron Siljanovska Davkovës zgjedhjen për presidente

Xi Jinping ia uron Siljanovska Davkovës zgjedhjen për presidente

Maqedonia e Veriut
Mbështetje austriake për aspiratat e Maqedonisë së Veriut për anëtarësim në BE me rëndësi të madhe

Mbështetje austriake për aspiratat e Maqedonisë së Veriut për anëtarësim në BE me rëndësi të madhe

Maqedonia e Veriut
Siljanovska mori urim nga mbreti Charles III, theksohen marrëdhëniet e mira në mes RMV-së dhe Britanisë së Madhe

Siljanovska mori urim nga mbreti Charles III, theksohen marrëdhëniet e mira në mes RMV-së dhe Britanisë së Madhe

Politikë
Kina synon të shtrijë ndikimin politik në Maqedoninë e Veriut përmes ekonomisë

Kina synon të shtrijë ndikimin politik në Maqedoninë e Veriut përmes ekonomisë

Maqedonia e Veriut
Mesazh tjetër nga Greqia: Marrëveshja e Prespës nuk mund të rishikohet vetëm nga njëra palë

Mesazh tjetër nga Greqia: Marrëveshja e Prespës nuk mund të rishikohet vetëm nga njëra palë

Politikë
Maqedonia, prodhues i vogël i bakrit

Maqedonia, prodhues i vogël i bakrit

Maqedonia e Veriut
Kaosi me pasaportat ulë udhëtimet për 40%, agjencitë në RMV ankohen për humbje të mëdha

Kaosi me pasaportat ulë udhëtimet për 40%, agjencitë në RMV ankohen për humbje të mëdha

Politikë
Xhaferi në takim me Trokaz: Maqedonia e Veriut të vazhdojë drejt rrugës së nënvizuar të integrimit evropian

Xhaferi në takim me Trokaz: Maqedonia e Veriut të vazhdojë drejt rrugës së nënvizuar të integrimit evropian

Maqedonia e Veriut
Mariçiq: Evropianizimi i shtetit me Planin e rritjes duhet të vazhdojë për prosperitet të çdo qytetari

Mariçiq: Evropianizimi i shtetit me Planin e rritjes duhet të vazhdojë për prosperitet të çdo qytetari

Politikë
Azir Aliu: Ndryshimet kushtetuese janë kusht i BE-së, patjetër të ndodhin

Azir Aliu: Ndryshimet kushtetuese janë kusht i BE-së, patjetër të ndodhin

Politikë