LAJMI I FUNDIT:
Lëvizja FOL

Lëvizja FOL

61 Artikuj

Info

Lëvizja FOL është organizatë jo-qeveritare e cila angazhohet për qeverisje të mirë përmes transparencës dhe llogaridhënies si dhe për qytetari aktive përmes edukimit.

Lëvizja Fol: Qeveria nuk ka realizuar as gjysmën e aktiviteteve të Planit Kombëtar për Zhvillim

Lëvizja Fol: Qeveria nuk ka realizuar as gjysmën e aktiviteteve të Planit Kombëtar për Zhvillim

Të Tjera
Institucionet morën 294 vetura me qira për dy muaj, paguan 164 mijë euro

Institucionet morën 294 vetura me qira për dy muaj, paguan 164 mijë euro

Biznes
Për 5 vite shteti ka harxhuar mbi 6 milionë euro për veturat me qira

Për 5 vite shteti ka harxhuar mbi 6 milionë euro për veturat me qira

Kosovë
Byzylykët elektronikë, njohësit thonë se 600 mijë euro nuk mjaftojnë

Byzylykët elektronikë, njohësit thonë se 600 mijë euro nuk mjaftojnë

Kosovë
Shoqëria civile nuk pret rezultate nga Strategjia e Qeverisë së Kosovës për Luftim të Korrupsionit

Shoqëria civile nuk pret rezultate nga Strategjia e Qeverisë së Kosovës për Luftim të Korrupsionit

Financa
Përzgjedhja e guvernatorit të ri – Lëvizja Fol thotë se ka dyshime për mungesë transparence, BQK-ja e mohon

Përzgjedhja e guvernatorit të ri – Lëvizja Fol thotë se ka dyshime për mungesë transparence, BQK-ja e mohon

Financa
Ngushtohet lista për kreun e BQK-së – vetëm një grua në garë, jashtë mbetet Bajra

Ngushtohet lista për kreun e BQK-së – vetëm një grua në garë, jashtë mbetet Bajra

Albert Spahiu
Lëvizja “Fol”: BQK nuk na lejoi që të monitorojmë procesin e rekrutimit të Guvernatorit

Lëvizja “Fol”: BQK nuk na lejoi që të monitorojmë procesin e rekrutimit të Guvernatorit

Ekonomi
Hovenier thotë se lufta kundër korrupsionit është proces afatgjatë që kërkon partneritet

Hovenier thotë se lufta kundër korrupsionit është proces afatgjatë që kërkon partneritet

Kosovë
Vettingu i domosdoshëm, Shala nga IKD: Shembull i keq i reformave kur Qeveria ndërhyn dhe ua ul pagat gjyqtarëve

Vettingu i domosdoshëm, Shala nga IKD: Shembull i keq i reformave kur Qeveria ndërhyn dhe ua ul pagat gjyqtarëve

Meridiana Statovci
​Mehaj thotë se Ministria që udhëheqë ka realizuar 77 për qind të planit

​Mehaj thotë se Ministria që udhëheqë ka realizuar 77 për qind të planit

Kosovë
Fol: Qeveria zbatoi vetëm 47,6 për qind e planit të punës për gjashtë muaj

Fol: Qeveria zbatoi vetëm 47,6 për qind e planit të punës për gjashtë muaj

Kosovë
Ngritja e çmimeve lë në gjysmë punimet për pendën dhe kanalin e ujitjes në Vragoc të Pejës

Ngritja e çmimeve lë në gjysmë punimet për pendën dhe kanalin e ujitjes në Vragoc të Pejës

Financa
Në kundërshtim me ligjin, Komuna e Klinës shpërblen me tender ish-shefin e Prokurimit Publik

Në kundërshtim me ligjin, Komuna e Klinës shpërblen me tender ish-shefin e Prokurimit Publik

Financa
Koalicioni i OJQ-ve: Procesi i përzgjedhjes së Kryeprokurorit duhet të kthehet në pikën zero, fletëpoentimet e konfirmojnë një gjë të tillë

Koalicioni i OJQ-ve: Procesi i përzgjedhjes së Kryeprokurorit duhet të kthehet në pikën zero, fletëpoentimet e konfirmojnë një gjë të tillë

Drejtësi
Kritika për Fondin konfidencial të Sigurisë, Berisha: Qeveria ka bërë shkelje kushtetuese, po e manipulon vullnetin e qytetarëve

Kritika për Fondin konfidencial të Sigurisë, Berisha: Qeveria ka bërë shkelje kushtetuese, po e manipulon vullnetin e qytetarëve

Donjeta Zeqiraj
Ministrat “rebelë”, kërkohet sanksionimi i tyre me ligj

Ministrat “rebelë”, kërkohet sanksionimi i tyre me ligj

Politikë
Raporti mbi transparencën e Prokurimit Publik, Kosova ngec në fazën para dhe pas tenderimit

Raporti mbi transparencën e Prokurimit Publik, Kosova ngec në fazën para dhe pas tenderimit

Albert Spahiu
Mbi gjysma e bizneseve në Kosovë thonë se është i pranishëm korrupsioni në prokurim publik

Mbi gjysma e bizneseve në Kosovë thonë se është i pranishëm korrupsioni në prokurim publik

Albert Spahiu
‘Gjykata e Tenderëve’ vazhdon të mbetet jofunksionale, bllokohen me qindra projekte kapitale

‘Gjykata e Tenderëve’ vazhdon të mbetet jofunksionale, bllokohen me qindra projekte kapitale

Jehona Hulaj
​Lëvizja Fol: Mbi 300 mijë euro i kushtuan buxhetit të shtetit shkarkimet e paligjshme nga puna

​Lëvizja Fol: Mbi 300 mijë euro i kushtuan buxhetit të shtetit shkarkimet e paligjshme nga puna

Të Tjera
Prokurimi i Hapur, Lëvizja Fol: Brenda një viti u nënshkruan 557 kontrata pa njoftim, prinë Komuna e Gjakovës

Prokurimi i Hapur, Lëvizja Fol: Brenda një viti u nënshkruan 557 kontrata pa njoftim, prinë Komuna e Gjakovës

Financa
Lëvizja Fol: Qeveria e Kosovës ka realizuar 56 për qind të planit të punës për vitin 2021

Lëvizja Fol: Qeveria e Kosovës ka realizuar 56 për qind të planit të punës për vitin 2021

Kosovë
Korrupsioni në prokurim publik, 56 për qind e bizneseve mendojnë se është i pranishëm

Korrupsioni në prokurim publik, 56 për qind e bizneseve mendojnë se është i pranishëm

Biznes