LAJMI I FUNDIT:

Importi

96 Artikuj

Rritet dukshëm numri i bizneseve dhe restoranteve që nuk shesin produkte me origjinë nga Serbia

Rritet dukshëm numri i bizneseve dhe restoranteve që nuk shesin produkte me origjinë nga Serbia

Prodhime Vendore
Tregtia dhe investimet, marrëdhëniet e biznesit Kosovë-Shqipëri larg potencialit real

Tregtia dhe investimet, marrëdhëniet e biznesit Kosovë-Shqipëri larg potencialit real

Biznes
Kosova importoi gjashtë herë më shumë sesa eksportoi në Serbi

Kosova importoi gjashtë herë më shumë sesa eksportoi në Serbi

Ekonomi
‘Bojkoto produktet serbe’ – fushata që po bënë thirrje që të mos konsumohen prodhimet nga Serbia

‘Bojkoto produktet serbe’ – fushata që po bënë thirrje që të mos konsumohen prodhimet nga Serbia

Prodhime Vendore
Piraj: Fakti se prodhimet e Kosovës eksportohen tregon se janë shumë të mira – dallon shija dhe cilësia

Piraj: Fakti se prodhimet e Kosovës eksportohen tregon se janë shumë të mira – dallon shija dhe cilësia

Prodhime Vendore
Rritet importi në Kosovë –  këto janë vendet nga ku u furnizua

Rritet importi në Kosovë – këto janë vendet nga ku u furnizua

Të Tjera
Hoti: Serbia kthehet si partner kryesor tregtar i Kosovës në rajon, importet rriten për 850 milionë euro

Hoti: Serbia kthehet si partner kryesor tregtar i Kosovës në rajon, importet rriten për 850 milionë euro

Financa
110 vjet shtet – tregtia mes Shqipërisë dhe Kosovës vazhdon të rritet

110 vjet shtet – tregtia mes Shqipërisë dhe Kosovës vazhdon të rritet

Albert Spahiu
Nga cilat vende importoi Kosova, e ku eksportoi? – këto janë të dhënat e fundit

Nga cilat vende importoi Kosova, e ku eksportoi? – këto janë të dhënat e fundit

Biznes
​Hoti: Importi nga Serbia është rritur për 30 për qind

​Hoti: Importi nga Serbia është rritur për 30 për qind

Biznes
BE-ja ul dukshëm importet e gazit nga Rusia

BE-ja ul dukshëm importet e gazit nga Rusia

Botë
Ministri Murati thotë se ka rritje enorme të eksporteve në dy vitet e fundit

Ministri Murati thotë se ka rritje enorme të eksporteve në dy vitet e fundit

Financa
Shfuqizohet vendimi që ndalonte eksportin e përkohshëm të produkteve esenciale agro-ushqimore

Shfuqizohet vendimi që ndalonte eksportin e përkohshëm të produkteve esenciale agro-ushqimore

Prodhime Vendore
Qeveria e Kosovës premton se së shpejti do të rishikohet vendimi që ndalon eksportin e disa produkteve esenciale

Qeveria e Kosovës premton se së shpejti do të rishikohet vendimi që ndalon eksportin e disa produkteve esenciale

Albert Spahiu
100 marrëveshje Kosovë-Shqipëri për pak ekonomi e shumë politikë

100 marrëveshje Kosovë-Shqipëri për pak ekonomi e shumë politikë

Albert Spahiu
Rritet sërish importi i mallrave nga Serbia, ekonomistët: Mungon vullneti i Qeverisë për subvencionimin e prodhuesve vendor

Rritet sërish importi i mallrave nga Serbia, ekonomistët: Mungon vullneti i Qeverisë për subvencionimin e prodhuesve vendor

Biznes
Hoti, Qeverisë Kurti: Dikur rrotullonit kamionët, ndërsa në 2021 rritje prej 76 për qind të importit të mallrave nga Serbia  

Hoti, Qeverisë Kurti: Dikur rrotullonit kamionët, ndërsa në 2021 rritje prej 76 për qind të importit të mallrave nga Serbia  

Biznes
Në shkurt të këtij viti Kosova importoi 272.97 GWh rrymë, ndërsa eksportoi 182.85 GWh

Në shkurt të këtij viti Kosova importoi 272.97 GWh rrymë, ndërsa eksportoi 182.85 GWh

Energjetika
Kosova me vetura të vjetra, importi i tyre është afro 10 vjet më i vjetër se në BE

Kosova me vetura të vjetra, importi i tyre është afro 10 vjet më i vjetër se në BE

Albert Spahiu
Kosova ndalon eksportin e përkohshëm të drithërave, miellit, vajit ushqimor, sheqerit dhe kripës

Kosova ndalon eksportin e përkohshëm të drithërave, miellit, vajit ushqimor, sheqerit dhe kripës

Bujqësi
Energjia elektrike, Kosova në janar importoi 412.44 GWh dhe eksporti 111.04 GWh

Energjia elektrike, Kosova në janar importoi 412.44 GWh dhe eksporti 111.04 GWh

Energjetika
Lufta prek në ekonomi, Shqipëria importon grurë, naftë dhe gaz

Lufta prek në ekonomi, Shqipëria importon grurë, naftë dhe gaz

Shqipëri
Rreth 300 milionë import e më pak se 2 milionë euro eksport me Serbinë

Rreth 300 milionë import e më pak se 2 milionë euro eksport me Serbinë

Biznes
Zogaj për Vettingun në drejtësi: Kushtetuta nuk e lejon as të diskutohet për gjyqësorin

Zogaj për Vettingun në drejtësi: Kushtetuta nuk e lejon as të diskutohet për gjyqësorin

Drejtësi