LAJMI I FUNDIT:

Ilirët

52 Artikuj

Kultura tumulare dardane e Shqipërisë Verilindore

Kultura tumulare dardane e Shqipërisë Verilindore

Cult+
“Le Monde Diplomatique” më 1989: Reagimi i Kadaresë ndaj Drashkoviqit, për origjinën e shqiptarëve

“Le Monde Diplomatique” më 1989: Reagimi i Kadaresë ndaj Drashkoviqit, për origjinën e shqiptarëve

Cult+
Neritan Ceka me tezat dhe zbulimet e reja për ilirët

Neritan Ceka me tezat dhe zbulimet e reja për ilirët

Cult+
Libërthi i plotë i vitit 1923, për ilirët

Libërthi i plotë i vitit 1923, për ilirët

Histori
Daorsoni – qyteti ilir në Bosnje dhe Hercegovinë

Daorsoni – qyteti ilir në Bosnje dhe Hercegovinë

Bosnja
Përralla për pellazgët në veprën e Aref Matit

Përralla për pellazgët në veprën e Aref Matit

Cult+
Amantia dhe varret e saj

Amantia dhe varret e saj

Cult+
Mirash Martinoviq: Ilirët janë tema ime e pashmangshme

Mirash Martinoviq: Ilirët janë tema ime e pashmangshme

Fjala+
Mitologjia dhe gënjeshtra nuk janë historia: hA-MER-dhe-IK

Mitologjia dhe gënjeshtra nuk janë historia: hA-MER-dhe-IK

Cult+
Zbulimi arkeologjik në Tepelenë i përket shekujve III-II p.e.s.

Zbulimi arkeologjik në Tepelenë i përket shekujve III-II p.e.s.

Cult+
E vërteta për Epirin e lashtë

E vërteta për Epirin e lashtë

Histori
Në Humarë zbulohen varrezat 3500 vjet të vjetra

Në Humarë zbulohen varrezat 3500 vjet të vjetra

Cult+
Shkatërrimi dhe “privatizimi” i qytetit antik të Albanopolisit

Shkatërrimi dhe “privatizimi” i qytetit antik të Albanopolisit

Cult+
Sgarbi, sgërbot, ilirët barbarë dhe evropianët e fisëm

Sgarbi, sgërbot, ilirët barbarë dhe evropianët e fisëm

Cult+
Artikull i vitit 1938, në “Përpjekjen shqiptare”: Origjina e popullit shqiptar!

Artikull i vitit 1938, në “Përpjekjen shqiptare”: Origjina e popullit shqiptar!

Histori
Shqiptarët përballë fantashkencës së historiografisë serbe

Shqiptarët përballë fantashkencës së historiografisë serbe

Histori
Arkeologët në qytetin antik të Arnisës

Arkeologët në qytetin antik të Arnisës

Cult+
Branisllav Nushiqi, për Kosovën (1912): Toka e ilirëve – arbanasëve

Branisllav Nushiqi, për Kosovën (1912): Toka e ilirëve – arbanasëve

Histori
Tumë ilire në Shpenadi

Tumë ilire në Shpenadi

Cult+
Në përmasa reale, ulqinakët do ta rindërtojnë anijen ilire

Në përmasa reale, ulqinakët do ta rindërtojnë anijen ilire

Cult+
Formimi i popullsisë arbërore nuk ishte proces i mbyllur në male

Formimi i popullsisë arbërore nuk ishte proces i mbyllur në male

Histori
Fahri Xharra: Grekët e vjetër janë pellazgët e Homerit

Fahri Xharra: Grekët e vjetër janë pellazgët e Homerit

Kosovë
Anijet ilire dhe figurat e mitologjisë së detit

Anijet ilire dhe figurat e mitologjisë së detit

Cult+
Grekët e lashtë dhe perëndia iliro-epiriote

Grekët e lashtë dhe perëndia iliro-epiriote

Fakte