LAJMI I FUNDIT:

ForumZFD

20 Artikuj

AGK dhe forumZFD publikojnë raportin dhe manualin mbi gazetarinë e ndjeshme ndaj konfliktit

AGK dhe forumZFD publikojnë raportin dhe manualin mbi gazetarinë e ndjeshme ndaj konfliktit

Kosovë
“Raportimi i përgjegjshëm për ballafaqimin me të kaluarën”, sot bëhet promovimi i manualit nga forumZFD dhe AGK

“Raportimi i përgjegjshëm për ballafaqimin me të kaluarën”, sot bëhet promovimi i manualit nga forumZFD dhe AGK

Kosovë
Trashëgimia nën mbretërinë e betonizimit të pasluftës

Trashëgimia nën mbretërinë e betonizimit të pasluftës

Kosovë
Divergjencat në perspektivat shqiptare dhe serbe për historinë

Divergjencat në perspektivat shqiptare dhe serbe për historinë

Kosovë
“Njeri ish ma i fortë se guri”, ekspozita që sjell rrëfimet e 10 grave të dhunuara gjatë luftës në Kosovë

“Njeri ish ma i fortë se guri”, ekspozita që sjell rrëfimet e 10 grave të dhunuara gjatë luftës në Kosovë

Meridiana Statovci
Kosova synon t’i adresojë çështjet e luftës në një strategji për drejtësi tranzicionale

Kosova synon t’i adresojë çështjet e luftës në një strategji për drejtësi tranzicionale

Drejtësi
Zvarriten gërmimet në lokacionet e dyshuara për varreza masive në Kosovë

Zvarriten gërmimet në lokacionet e dyshuara për varreza masive në Kosovë

Kosovë
Universiteti i Prishtinës përfshin mësimin e gjuhës serbe në një program të ri

Universiteti i Prishtinës përfshin mësimin e gjuhës serbe në një program të ri

Arsim
Pritja e pafund e eksponateve etnologjike e arkeologjike të Kosovës të marra nga muzetë e Serbisë

Pritja e pafund e eksponateve etnologjike e arkeologjike të Kosovës të marra nga muzetë e Serbisë

Kosovë
Gjykata Speciale, shpresa e fundit e viktimave për drejtësi

Gjykata Speciale, shpresa e fundit e viktimave për drejtësi

Drejtësi
Historitë e ndara në librat shkollorë të Kosovës e Serbisë

Historitë e ndara në librat shkollorë të Kosovës e Serbisë

Kosovë
AGK dhe forumZFD-Kosovo Program nënshkruajnë Memorandum Bashkëpunimi

AGK dhe forumZFD-Kosovo Program nënshkruajnë Memorandum Bashkëpunimi

Kosovë
​Promovohet libri me rrëfime për traumën e dhunës seksuale në luftë

​Promovohet libri me rrëfime për traumën e dhunës seksuale në luftë

Kosovë
Viktimat e luftës në Kosovë ende vlerësohen me “rreth”

Viktimat e luftës në Kosovë ende vlerësohen me “rreth”

Kosovë
Jeta nën stigmën e dhunimit dhe pensionit të pamjaftueshëm nga shteti

Jeta nën stigmën e dhunimit dhe pensionit të pamjaftueshëm nga shteti

Kosovë
Familjarët e të pagjeturve kërkojnë ndryshimin e ligjeve “diskriminuese”

Familjarët e të pagjeturve kërkojnë ndryshimin e ligjeve “diskriminuese”

Kosovë
Përpjekja e dytë brenda vitit për themelimin e Institutit për Hulumtimin e Krimeve të Luftës

Përpjekja e dytë brenda vitit për themelimin e Institutit për Hulumtimin e Krimeve të Luftës

Kosovë
Identifikimet e gabuara të viktimave të luftës përtërijnë dhimbjet e familjarëve

Identifikimet e gabuara të viktimave të luftës përtërijnë dhimbjet e familjarëve

Kosovë
Viktimat civile në harresë të kujtesës kolektive

Viktimat civile në harresë të kujtesës kolektive

Kosovë
Prezantohen rezultate e projektit “Parandalimi i dhunës në shkolla”

Prezantohen rezultate e projektit “Parandalimi i dhunës në shkolla”

Arsim