LAJMI I FUNDIT:

Flamuri kuqezi

30 Artikuj

Arbnora Idrizi sërish në librin e Guiness, këtë herë me mozaikun e flamurit

Arbnora Idrizi sërish në librin e Guiness, këtë herë me mozaikun e flamurit

Kosovë
Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Agron Shala
Studim për himnin kombëtar shqiptar: “Rreth flamurit të përbashkuar”

Studim për himnin kombëtar shqiptar: “Rreth flamurit të përbashkuar”

Muzika
Kujtesë: Remzi Baloku dhe përvjetori i përdorimit të lirshëm të flamurit kuqezi

Kujtesë: Remzi Baloku dhe përvjetori i përdorimit të lirshëm të flamurit kuqezi

Cult+
Fundi tragjik i qëndistares së flamurit të Pavarësisë

Fundi tragjik i qëndistares së flamurit të Pavarësisë

Fakte
Gazeta e parë e botuar nga gratë shqiptare

Gazeta e parë e botuar nga gratë shqiptare

Cult+
Myslimanët e Shqipërisë donin flamur me sure të Kuranit, të Kosovës e pëlqenin shqiponjën se dukej si e perandorit austriak

Myslimanët e Shqipërisë donin flamur me sure të Kuranit, të Kosovës e pëlqenin shqiponjën se dukej si e perandorit austriak

Histori
Himni i flamurit që shkroi Çabej, në konkursin e vitit 1937: Atje lidhet besa e Zotit, për liri dhe për Atdhe!

Himni i flamurit që shkroi Çabej, në konkursin e vitit 1937: Atje lidhet besa e Zotit, për liri dhe për Atdhe!

Histori
Gravura e rrallë e vitit 1578, me flamurin shqiptar në të

Gravura e rrallë e vitit 1578, me flamurin shqiptar në të

PamArt
“Zhdukja” e flamurit shqiptar, në Kosovën e vitit 1945

“Zhdukja” e flamurit shqiptar, në Kosovën e vitit 1945

Cult+
Restaurohet flamuri i Kongresit të Lushnjës

Restaurohet flamuri i Kongresit të Lushnjës

Cult+
Përvjetori i pavarësisë dhe flamuri kombëtar i qëndisur nga Bernardina Marubi

Përvjetori i pavarësisë dhe flamuri kombëtar i qëndisur nga Bernardina Marubi

Cult+
Flamuri me të cilin u shpall Republika e Korçës

Flamuri me të cilin u shpall Republika e Korçës

Cult+
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Agron Shala
Viti 2008: Realizimi i ëndrrës për shtet dhe pushteti që rrënon ëndrrat për jetë

Viti 2008: Realizimi i ëndrrës për shtet dhe pushteti që rrënon ëndrrat për jetë

Agron Shala
Viti 1968: Demonstratat, për ndryshim…

Viti 1968: Demonstratat, për ndryshim…

Agron Shala
Flamuri shqiptar që shkoi në Hënë me “Apollo 15”

Flamuri shqiptar që shkoi në Hënë me “Apollo 15”

Fakte
Skënderbeu dhe flamuri kuqezi nën mistikën e numrit “33” – simbolit të masonëve!

Skënderbeu dhe flamuri kuqezi nën mistikën e numrit “33” – simbolit të masonëve!

Fakte
Ismail Qemali, bekuesi i këngës sonë kombëtare

Ismail Qemali, bekuesi i këngës sonë kombëtare

Muzika
Palo Traboni solli nga Vjena flamurin që më 1911 valoi aty ku bashkohet Hoti me Grudën

Palo Traboni solli nga Vjena flamurin që më 1911 valoi aty ku bashkohet Hoti me Grudën

Histori
“Kryqëzimi” i 1501-shit dhe flamuri i Kastriotit

“Kryqëzimi” i 1501-shit dhe flamuri i Kastriotit

Piktura
Flamuri i vjedhur në dasmën e Zogut

Flamuri i vjedhur në dasmën e Zogut

Fakte
Hiqet flamuri kuqezi te Rrethi në Prishtinë, zëvendësohet me një tjetër (Foto)

Hiqet flamuri kuqezi te Rrethi në Prishtinë, zëvendësohet me një tjetër (Foto)

Prishtina
Kuvendi i Sinjës (1912): Momenti kur Shqipëria e jugut dhe e mesme iu bashkua Kosovës dhe Hasan Prishtinës në luftën për pavarësi nga Perandoria Otomane

Kuvendi i Sinjës (1912): Momenti kur Shqipëria e jugut dhe e mesme iu bashkua Kosovës dhe Hasan Prishtinës në luftën për pavarësi nga Perandoria Otomane

Sociale