LAJMI I FUNDIT:

Ernest Koliqi

33 Artikuj

KUMBULLA PËRTEJ MURIT

KUMBULLA PËRTEJ MURIT

Fjala+
Tatëpjeta e madhe që luftoi të ngjiste Koliqi

Tatëpjeta e madhe që luftoi të ngjiste Koliqi

Analiza
Koliqi në një analizë strukturaliste

Koliqi në një analizë strukturaliste

Analiza
Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Analiza
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Viti 1941: Shqipëria i shpall luftë BRSS-së, fillon periudha e njohur si “Tri ditë Shipni”

Viti 1941: Shqipëria i shpall luftë BRSS-së, fillon periudha e njohur si “Tri ditë Shipni”

Agron Shala
“Letërsia shqipe” (1955): Teksti studimor i albanologut Stuart Edward Mann

“Letërsia shqipe” (1955): Teksti studimor i albanologut Stuart Edward Mann

Analiza
Nji anmik ma shum: Vjerrsha patriotike

Nji anmik ma shum: Vjerrsha patriotike

Fjala+
Atdhedashuní e patrjotizëm

Atdhedashuní e patrjotizëm

Fjala+
PËRSHKRIMI I VETVETES

PËRSHKRIMI I VETVETES

Poezi
Nji anmik në ditë

Nji anmik në ditë

Fakte
Gegërishtja apo toskërishtja, për nji pjesëtim ma të drejtë të letratyrës s’onë!

Gegërishtja apo toskërishtja, për nji pjesëtim ma të drejtë të letratyrës s’onë!

Analiza
Roli i Prustit në letërsi dhe ndikimi te Koliqi

Roli i Prustit në letërsi dhe ndikimi te Koliqi

Analiza
Ton Koka, shqiptari i CIA-s që zbulonte agjentët e UDB-së dhe KGB-së në Evropë

Ton Koka, shqiptari i CIA-s që zbulonte agjentët e UDB-së dhe KGB-së në Evropë

Histori
Mbrojtja e komunistëve shqiptarë nga Gestapoja: Ernest Koliqi më shpëtoi jetën

Mbrojtja e komunistëve shqiptarë nga Gestapoja: Ernest Koliqi më shpëtoi jetën

Fakte
Njeriu me mushkë

Njeriu me mushkë

Cult+
Pseudostudiuesit e antishqiptarizmës

Pseudostudiuesit e antishqiptarizmës

Cult+
Koncepte historiografiko-letrare në vështrimin e Ernest Koliqit

Koncepte historiografiko-letrare në vështrimin e Ernest Koliqit

Analiza
Ekspozohen urdhrat për librat e ndaluar në diktaturë: I pari në listë, Gjergj Fishta

Ekspozohen urdhrat për librat e ndaluar në diktaturë: I pari në listë, Gjergj Fishta

Cult+
Edhe po të pranojmë se Noli pat njolla, tre veprat e shkëlqyeshme, krejt i’a shlyejn…

Edhe po të pranojmë se Noli pat njolla, tre veprat e shkëlqyeshme, krejt i’a shlyejn…

Analiza
Akademia e Shkencave e Shqipërisë, i përgjigjet Auron Tares

Akademia e Shkencave e Shqipërisë, i përgjigjet Auron Tares

Cult+
Vepra e Koliqit dhe Camajt ka të ardhme, e kundërshtarëve të tyre ka vetëm të shkuar

Vepra e Koliqit dhe Camajt ka të ardhme, e kundërshtarëve të tyre ka vetëm të shkuar

Cult+
Gërmo Tare, gërmo…

Gërmo Tare, gërmo…

Cult+
Akademia duhet të shprehë mendimin e vet për Camajn e Koliqin

Akademia duhet të shprehë mendimin e vet për Camajn e Koliqin

Cult+