LAJMI I FUNDIT:

Eqrem Çabej

26 Artikuj

Shteti dhe gjuha amtare në vështrimin e Eqrem Çabejt

Shteti dhe gjuha amtare në vështrimin e Eqrem Çabejt

Analiza
Shuteriqi më 1952: Për toskërishten, sepse nga jugu i kemi kuadrot e Partisë!

Shuteriqi më 1952: Për toskërishten, sepse nga jugu i kemi kuadrot e Partisë!

Fakte
Jeta dhe vepra e Rexhep Mitrovicës: Duhet t’ia lëshojmë rrugën punës, jo fjalëve të thata

Jeta dhe vepra e Rexhep Mitrovicës: Duhet t’ia lëshojmë rrugën punës, jo fjalëve të thata

Histori
Viti 1972: Viti i mbrapshtë

Viti 1972: Viti i mbrapshtë

Agron Shala
Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Analiza
Kongresi i Drejtshkrimit, pa grim

Kongresi i Drejtshkrimit, pa grim

Analiza
“Gjergj Fishta në burg”

“Gjergj Fishta në burg”

Cult+
Nga arbën në shqiptar

Nga arbën në shqiptar

Analiza
Sokrati i antikitetit në poezinë e Lasgush Poradecit

Sokrati i antikitetit në poezinë e Lasgush Poradecit

Cult+
“Letërsia shqipe” (1955): Teksti studimor i albanologut Stuart Edward Mann

“Letërsia shqipe” (1955): Teksti studimor i albanologut Stuart Edward Mann

Analiza
Konstandini i vogël dhe kthimi i Odiseut

Konstandini i vogël dhe kthimi i Odiseut

Analiza
Gjuha shqipe s’i do ndotësit e saj!

Gjuha shqipe s’i do ndotësit e saj!

Cult+
Përleshje te “Lesna” në Prishtinë, një person plagoset me mjet të mprehtë

Përleshje te “Lesna” në Prishtinë, një person plagoset me mjet të mprehtë

Kronika e Zezë
Himni i flamurit që shkroi Çabej, në konkursin e vitit 1937: Atje lidhet besa e Zotit, për liri dhe për Atdhe!

Himni i flamurit që shkroi Çabej, në konkursin e vitit 1937: Atje lidhet besa e Zotit, për liri dhe për Atdhe!

Histori
Kur komunistët e joshnin intelektualin e Kosovës: CIA, Shqipëria dhe Krist Maloki

Kur komunistët e joshnin intelektualin e Kosovës: CIA, Shqipëria dhe Krist Maloki

Histori
Mbi disa çështje të traditës së shkrimit dhe të drejtshkrimit të shqipes

Mbi disa çështje të traditës së shkrimit dhe të drejtshkrimit të shqipes

Analiza
Kolegu “Edija” që përndiqte Eqrem Çabejn

Kolegu “Edija” që përndiqte Eqrem Çabejn

Cult+
“Mësuesia nuk është profesion, ajo është mision”

“Mësuesia nuk është profesion, ajo është mision”

Fjala+
Eqrem Çabej: Fan Noli ka diçka demonike, si veti e parë e njeriut krijues

Eqrem Çabej: Fan Noli ka diçka demonike, si veti e parë e njeriut krijues

Analiza
Mbi poezinë e Lasgush Poradecit

Mbi poezinë e Lasgush Poradecit

Analiza
Shtëpia e Çabejt ka nevojë urgjente për restaurim

Shtëpia e Çabejt ka nevojë urgjente për restaurim

Cult+
Mbi tezën ilire e pellazge të prejardhjes së shqiptarëve

Mbi tezën ilire e pellazge të prejardhjes së shqiptarëve

Analiza
Çabej dhe Poradeci, dy të rinj elegantë në parkun e Grazit

Çabej dhe Poradeci, dy të rinj elegantë në parkun e Grazit

Fotografia
Në Tiranë themelohet instituti “Çabej”, fokus të veçantë do ta ketë Kosovën

Në Tiranë themelohet instituti “Çabej”, fokus të veçantë do ta ketë Kosovën

Cult+