LAJMI I FUNDIT:

Dritëro Agolli

74 Artikuj

MALI GRAMOZ

MALI GRAMOZ

Poezi
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Viti 1931: Kolonizimi që nuk mundi ta zhbëjë shqiptarin nga Kosova

Viti 1931: Kolonizimi që nuk mundi ta zhbëjë shqiptarin nga Kosova

Agron Shala
Nën shenjën e djallit: Tri datëlindje mes tetorit të letrave – Migjeni, Taçi dhe Agolli

Nën shenjën e djallit: Tri datëlindje mes tetorit të letrave – Migjeni, Taçi dhe Agolli

Analiza
NOSTALGJIA E PLAKËS

NOSTALGJIA E PLAKËS

Poezi
Një paraqitje gati e panjohur e Mitrush Kutelit

Një paraqitje gati e panjohur e Mitrush Kutelit

Cult+
Pesëdhjetë deklarata të Agollit: Deputetët – në Kuvend grindavecë, në kafe mburravecë, në shtëpi përtacë!

Pesëdhjetë deklarata të Agollit: Deputetët – në Kuvend grindavecë, në kafe mburravecë, në shtëpi përtacë!

Fjala+
Vuajtja e bukur e grave të shkrimtarëve

Vuajtja e bukur e grave të shkrimtarëve

Fjala+
Shtëpia “muze” e Dritëroit, e braktisur si gërmadhë lufte

Shtëpia “muze” e Dritëroit, e braktisur si gërmadhë lufte

Cult+
Nderim Naimit – apostullit të shqiptarizmës

Nderim Naimit – apostullit të shqiptarizmës

Cult+
Tejetej kufijve, Dritëro i përndritur

Tejetej kufijve, Dritëro i përndritur

Kulturë
INTELEKTUALI INDIFERENT

INTELEKTUALI INDIFERENT

Poezi
Rrëfime të panjohura nga diktatura: Personazhet e Dostojevskit në Shqipëri

Rrëfime të panjohura nga diktatura: Personazhet e Dostojevskit në Shqipëri

Fjala+
“Zbukurohet” pallati i projektuar nga Maks Velo

“Zbukurohet” pallati i projektuar nga Maks Velo

Cult+
“Të shamë, kurse ti na fale”

“Të shamë, kurse ti na fale”

Cult+
Enver Hoxha në Byro (1979): Majlinda Gjodede e lë në bisht të urës Brixhit Bardonë!

Enver Hoxha në Byro (1979): Majlinda Gjodede e lë në bisht të urës Brixhit Bardonë!

Cult+
Të jetosh edhe përtej vdekjes…!

Të jetosh edhe përtej vdekjes…!

Cult+
“Ky është Dritëroi im”

“Ky është Dritëroi im”

Cult+
Sfida e bukur e një gruaje në hije

Sfida e bukur e një gruaje në hije

Cult+
Poeti i lindur i dashurisë

Poeti i lindur i dashurisë

Fakte
Thënie të Dritëro Agollit: Edhe dhëmbët zihen me gjuhën dhe bashkë rrinë!

Thënie të Dritëro Agollit: Edhe dhëmbët zihen me gjuhën dhe bashkë rrinë!

Fjala+
Dorëshkrimet e Agollit për babanë, gjyshen dhe fëmijërinë

Dorëshkrimet e Agollit për babanë, gjyshen dhe fëmijërinë

Cult+
Letra e Agollit e vitit 1979: Shoku Ramiz, Kadare është tip i ftohtë!

Letra e Agollit e vitit 1979: Shoku Ramiz, Kadare është tip i ftohtë!

Cult+
Kujtime për Dritëro Agollin: Shkrimtari nuk e shan shkrimtarin

Kujtime për Dritëro Agollin: Shkrimtari nuk e shan shkrimtarin

Fjala+