LAJMI I FUNDIT:

Dorian Koçi

30 Artikuj

Katër tablo për shqiptarët, nga francezi Charles Bargue

Katër tablo për shqiptarët, nga francezi Charles Bargue

Piktura
Bota kulturore arbëreshe në gazetën “Shqiptari i Italisë” (1848)

Bota kulturore arbëreshe në gazetën “Shqiptari i Italisë” (1848)

Histori
Shqiptarët në Odesë

Shqiptarët në Odesë

Cult+
Letërsia e memories kombëtare

Letërsia e memories kombëtare

Cult+
Idealistë e utopistë, të përndjekur si kundërshtarë të regjimit

Idealistë e utopistë, të përndjekur si kundërshtarë të regjimit

Cult+
Institucione shkencore të Kosovës, Shqipërisë e Maqedonisë Veriore kundër Gjykatës Speciale

Institucione shkencore të Kosovës, Shqipërisë e Maqedonisë Veriore kundër Gjykatës Speciale

Kosovë
Aristidh Kola dhe identiteti kulturor arvanitas

Aristidh Kola dhe identiteti kulturor arvanitas

Cult+
Përshkrimet për pamjen e Ali Pashë Tepelenës: Gjakpirësi i këndshëm!

Përshkrimet për pamjen e Ali Pashë Tepelenës: Gjakpirësi i këndshëm!

Fakte
Zogu, serbët dhe vrasja e Hasan Prishtinës

Zogu, serbët dhe vrasja e Hasan Prishtinës

Histori
“Shëmbëlltyra” e Andrea Muzakës

“Shëmbëlltyra” e Andrea Muzakës

Histori
Aleksandër Moisiu, Hamleti dyshues i botës shqiptare

Aleksandër Moisiu, Hamleti dyshues i botës shqiptare

Teatri
Fallmerayer dhe e kaluara shqiptare: Në Greqi nuk rrjedh gjaku grek

Fallmerayer dhe e kaluara shqiptare: Në Greqi nuk rrjedh gjaku grek

Histori
Anton Çetta, filozofi i paqëtimit

Anton Çetta, filozofi i paqëtimit

Cult+
Arkivat për udhëtarët e huaj në tokat shqiptare

Arkivat për udhëtarët e huaj në tokat shqiptare

Cult+
Naim Frashëri, një koordinatë për të përcaktuar atdheun

Naim Frashëri, një koordinatë për të përcaktuar atdheun

Cult+
Enigma e origjinës së Ali Pashë Tepelenës

Enigma e origjinës së Ali Pashë Tepelenës

Histori
Gëte, Bajroni dhe shqiptarët

Gëte, Bajroni dhe shqiptarët

Cult+
“Madonna” e Leonardo Da Vincit dhe stërmbesa e Gjergj Aranitit!?

“Madonna” e Leonardo Da Vincit dhe stërmbesa e Gjergj Aranitit!?

Cult+
“Rrugëtimi” i Ismail Qemalit drejt Kosovës

“Rrugëtimi” i Ismail Qemalit drejt Kosovës

Cult+
Gjergj Kastriot Skënderbeu në botën gjermanike

Gjergj Kastriot Skënderbeu në botën gjermanike

Histori
“Largimi i Bajronit nga Tepelena me truprojën e nderit të Ali Pashë Tepelenës”

“Largimi i Bajronit nga Tepelena me truprojën e nderit të Ali Pashë Tepelenës”

Piktura
Historia e “afro-shqiptarëve”

Historia e “afro-shqiptarëve”

Fakte
Robert Elsie, mentori i kulturës shqiptare

Robert Elsie, mentori i kulturës shqiptare

Cult+
Skënderbeu përmes 54 piktorëve

Skënderbeu përmes 54 piktorëve

Cult+