LAJMI I FUNDIT:

BRSS

82 Artikuj

Detajet e kapitullimit nazist

Detajet e kapitullimit nazist

Histori
Perëndesha e poezisë ruse

Perëndesha e poezisë ruse

Analiza
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Agron Shala
Minatori që frymëzoi regjimet komuniste për ta shpikur “Heroin e Punës Socialiste”

Minatori që frymëzoi regjimet komuniste për ta shpikur “Heroin e Punës Socialiste”

Fakte
Viti 1990: Rrahmoni, “shqiptarët e ndershëm”, helmimet, vrasjet, demonstratat, Republika, Kushtetuta, pajtimi… rezistenca!

Viti 1990: Rrahmoni, “shqiptarët e ndershëm”, helmimet, vrasjet, demonstratat, Republika, Kushtetuta, pajtimi… rezistenca!

Agron Shala
Viti 1960: Prishja e BRSS-së me “802 milionë shqiptarë”!

Viti 1960: Prishja e BRSS-së me “802 milionë shqiptarë”!

Agron Shala
Viti 1950: Tradhtia e madhe

Viti 1950: Tradhtia e madhe

Agron Shala
Stalini dhe Hitleri, dy miq të fshehur

Stalini dhe Hitleri, dy miq të fshehur

Histori
Tito e ka helmuar Stalinin!?

Tito e ka helmuar Stalinin!?

Histori
Vdes shkrimtari dhe humoristi Mikhail Zhvanetsky

Vdes shkrimtari dhe humoristi Mikhail Zhvanetsky

Cult+
Lëvizja e Solidaritetit dhe heroinat e harruara polake

Lëvizja e Solidaritetit dhe heroinat e harruara polake

Cult+
Shqipëria “e re” e vitit 1948

Shqipëria “e re” e vitit 1948

Cult+
Pamfleti i Enver Hoxhës, për “rolin e pabesë” të revizionizmit jugosllav

Pamfleti i Enver Hoxhës, për “rolin e pabesë” të revizionizmit jugosllav

Fakte
Zyrtari i lartë amerikan: Kina e trajtoi coronavirusin sikurse BRSS-ja Çernobilin

Zyrtari i lartë amerikan: Kina e trajtoi coronavirusin sikurse BRSS-ja Çernobilin

Nga Bota
Filmi për krizën e urisë në Ukrainë

Filmi për krizën e urisë në Ukrainë

Cult+
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Agron Shala
Viti 1989: Fundi i Luftës së Ftohtë, Kosova dhe fillimi i luftërave në ish-Jugosllavi

Viti 1989: Fundi i Luftës së Ftohtë, Kosova dhe fillimi i luftërave në ish-Jugosllavi

Agron Shala
Viti 1969: Kundërkultura, Hëna dhe shqiptarët në dy botë

Viti 1969: Kundërkultura, Hëna dhe shqiptarët në dy botë

Agron Shala
Viti 1959: Hrushovi, Shqipëria dhe plani i leshit

Viti 1959: Hrushovi, Shqipëria dhe plani i leshit

Agron Shala
Viti 1949: “Provokacionet” greke dhe tradhtia e madhe

Viti 1949: “Provokacionet” greke dhe tradhtia e madhe

Agron Shala
Viti 1939: Lufta tjetër e madhe

Viti 1939: Lufta tjetër e madhe

Agron Shala
Revolucioni hungarez i vitit 1956 dhe roli negativ i Jugosllavisë

Revolucioni hungarez i vitit 1956 dhe roli negativ i Jugosllavisë

Histori
Film për dashuritë shqiptaro-ruse

Film për dashuritë shqiptaro-ruse

Cult+
I vrarë prej çmimit Nobel!

I vrarë prej çmimit Nobel!

Analiza