LAJMI I FUNDIT:

Bizanti

38 Artikuj

Ç’kërkon Bizanti në polifoninë popullore shqiptare?

Ç’kërkon Bizanti në polifoninë popullore shqiptare?

Cult+
Si “dorëzohet” shkenca

Si “dorëzohet” shkenca

Fakte
Rënia e Kostandinopojës dhe debatet e shekullit XVI rreth formës së zaptimit të qytetit

Rënia e Kostandinopojës dhe debatet e shekullit XVI rreth formës së zaptimit të qytetit

Histori
Kristofori i Mitilinit

Kristofori i Mitilinit

Fakte
Jan Kukuzeli, shqiptari me zë engjëllor: Gjeniu nga Durrësi që ia dha melodinë shpirtit të Bizantit

Jan Kukuzeli, shqiptari me zë engjëllor: Gjeniu nga Durrësi që ia dha melodinë shpirtit të Bizantit

Muzika
Perandori ilir i Bizantit, që shpiku taksën për ajrin

Perandori ilir i Bizantit, që shpiku taksën për ajrin

Fakte
Bizantologu gjerman Peter Schreiner: Thesari shqiptar – Ungjilli i Korçës, nga Kostandinopoja në Shqipëri

Bizantologu gjerman Peter Schreiner: Thesari shqiptar – Ungjilli i Korçës, nga Kostandinopoja në Shqipëri

Cult+
Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Agron Shala
Ndarja Lindje-Perëndim

Ndarja Lindje-Perëndim

Fakte
Bazilika e harruar e Shqipërisë

Bazilika e harruar e Shqipërisë

Cult+
Përralla për pellazgët në veprën e Aref Matit

Përralla për pellazgët në veprën e Aref Matit

Cult+
Oliver Jens Shcmitt, për shqiptarët dhe besimin e tyre

Oliver Jens Shcmitt, për shqiptarët dhe besimin e tyre

Fakte
Edhe një kishë bizantine, nga muze kthehet në xhami

Edhe një kishë bizantine, nga muze kthehet në xhami

Cult+
Saga e lavdishme e familjes Muzaka

Saga e lavdishme e familjes Muzaka

Histori
Në cilat kisha serbët u bënë të krishterë?

Në cilat kisha serbët u bënë të krishterë?

Cult+
E gjetur 45 vjet më parë, bazilika e Shën Mhillit humbet mes ndërtimeve pa leje

E gjetur 45 vjet më parë, bazilika e Shën Mhillit humbet mes ndërtimeve pa leje

Cult+
Monumenti i trashëgimisë botërore kthehet në çështje politike

Monumenti i trashëgimisë botërore kthehet në çështje politike

Cult+
“Shëmbëlltyra” e Andrea Muzakës

“Shëmbëlltyra” e Andrea Muzakës

Histori
Zbulohet një objekt arkeologjik në Durrës

Zbulohet një objekt arkeologjik në Durrës

Cult+
Restaurohet kisha më e madhe bizantine në Shqipëri

Restaurohet kisha më e madhe bizantine në Shqipëri

Cult+
Ujësjellësi antik i Domgjonit në Mirditë

Ujësjellësi antik i Domgjonit në Mirditë

Cult+
Bazilika Cistern në Stamboll: Mrekullia e arkitekturës bizantine

Bazilika Cistern në Stamboll: Mrekullia e arkitekturës bizantine

Cult+
Manastiri i Ardenicës

Manastiri i Ardenicës

Cult+
“The Times” shkruan për Butrintin: Me një goditje, Virgjili e vuri në hartën e botës!

“The Times” shkruan për Butrintin: Me një goditje, Virgjili e vuri në hartën e botës!

Cult+