LAJMI I FUNDIT:

Bajram Mjeku

67 Artikuj

Patrioti i “harruar” i Shqipnisë së pavarur

Patrioti i “harruar” i Shqipnisë së pavarur

Fakte
Fjalët e fundit të Gjon Destanishës, para ekzekutimit në Prishtinë: Rrnoftë Shqipnia, rrnoftë Flamuri kombëtar!

Fjalët e fundit të Gjon Destanishës, para ekzekutimit në Prishtinë: Rrnoftë Shqipnia, rrnoftë Flamuri kombëtar!

Histori
Kisha e Shën Ndout në Prishtinë: Punëtorët shqiptarë të besimit islam, refuzuan detyrën e rrënimit

Kisha e Shën Ndout në Prishtinë: Punëtorët shqiptarë të besimit islam, refuzuan detyrën e rrënimit

Fakte
Rrëfimi për gjashtë vëllezërit dhe kohën që s’kthehet më

Rrëfimi për gjashtë vëllezërit dhe kohën që s’kthehet më

Cult+
Personaliteti me dy biografi!

Personaliteti me dy biografi!

Fakte
Merr ide nga ky libër dhe përjetësoi gjërat dhe fenomenet ashtu siç janë

Merr ide nga ky libër dhe përjetësoi gjërat dhe fenomenet ashtu siç janë

Libri
Pak më ndryshe për 8 Marsin!

Pak më ndryshe për 8 Marsin!

Cult+
Prishtina e ëndrrave dhe dëshpërimit të madh

Prishtina e ëndrrave dhe dëshpërimit të madh

Cult+
A mungon një libër për kokë banori?!

A mungon një libër për kokë banori?!

Cult+
Kur lahutarët u kthyen gjashtë shekuj më vonë

Kur lahutarët u kthyen gjashtë shekuj më vonë

Cult+
Për shqiptarët dhe Mbretërinë e madhe!

Për shqiptarët dhe Mbretërinë e madhe!

Cult+
Brezi fatkeq

Brezi fatkeq

Bajram Mjeku
Gruaja shqiptare është kuotë apo dalzotëse e vetes?

Gruaja shqiptare është kuotë apo dalzotëse e vetes?

Cult+
Loja me portretin e Shaban Polluzhës

Loja me portretin e Shaban Polluzhës

Cult+
Udhëheqësit pa biografi

Udhëheqësit pa biografi

Bajram Mjeku
Informatat e imam Perollit që Noli “s’i dinte”, për krimet e komunistëve në Kosovë e në Shqipëri

Informatat e imam Perollit që Noli “s’i dinte”, për krimet e komunistëve në Kosovë e në Shqipëri

Fakte
Lasgushi dhe qarku kulturor i Prishtinës

Lasgushi dhe qarku kulturor i Prishtinës

Cult+
Etnologu i parë në Kosovë

Etnologu i parë në Kosovë

Cult+
Pashku i papërsëritshëm

Pashku i papërsëritshëm

Cult+
Kush ishte Zonja e Parë e Prishtinës?

Kush ishte Zonja e Parë e Prishtinës?

Fakte
Guri i Plakës, anonimi frëng dhe Beteja e Kosovës

Guri i Plakës, anonimi frëng dhe Beteja e Kosovës

Bajram Mjeku
Kur Gadafi i shkruante letra presidentit Rugova

Kur Gadafi i shkruante letra presidentit Rugova

Bajram Mjeku
Letra e Enver Hadrit e vitit 1976, drejtuar dajës së tij Said Kryeziu

Letra e Enver Hadrit e vitit 1976, drejtuar dajës së tij Said Kryeziu

Bajram Mjeku
Kërkuan, ua dhashë!

Kërkuan, ua dhashë!

Fakte