LAJMI I FUNDIT:

Aurenc Bebja

93 Artikuj

Biseda e gazetarit francez me Ismail Qemalin, pak javë para shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë

Biseda e gazetarit francez me Ismail Qemalin, pak javë para shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë

Fakte
Carlo Tagliavini më 1942: Sllavët kanë ndikuar pak në shqipen e Kosovës, elementet shqiptare janë të shumta te serbët e bullgarët!

Carlo Tagliavini më 1942: Sllavët kanë ndikuar pak në shqipen e Kosovës, elementet shqiptare janë të shumta te serbët e bullgarët!

Aurenc Bebja
“Le Monde Diplomatique” më 1989: Reagimi i Kadaresë ndaj Drashkoviqit, për origjinën e shqiptarëve

“Le Monde Diplomatique” më 1989: Reagimi i Kadaresë ndaj Drashkoviqit, për origjinën e shqiptarëve

Cult+
Bekim Fehmiu për “Variety” më 1993: Nuk është e lehtë të jesh shqiptar në Serbi

Bekim Fehmiu për “Variety” më 1993: Nuk është e lehtë të jesh shqiptar në Serbi

Cult+
“Çdo gjë që është e gjallë lidhet me dritën, me detin …”

“Çdo gjë që është e gjallë lidhet me dritën, me detin …”

Cult+
“Le Monde” më 1990: Kadare denoncon dogmën dhe psikozën që pengon Shqipërinë

“Le Monde” më 1990: Kadare denoncon dogmën dhe psikozën që pengon Shqipërinë

Aurenc Bebja
“Morning Post” (1912) për traditat dhe zakonet e mirditorëve

“Morning Post” (1912) për traditat dhe zakonet e mirditorëve

Aurenc Bebja
Marrëdhënia e veçantë me hebrenjtë e poliglotit dibran, Riza Teufiku

Marrëdhënia e veçantë me hebrenjtë e poliglotit dibran, Riza Teufiku

Aurenc Bebja
Shtator 1927: Shkrimi i gazetës franceze, për shqiptarin e Tiranës që bënte meze me mish njeriu

Shtator 1927: Shkrimi i gazetës franceze, për shqiptarin e Tiranës që bënte meze me mish njeriu

Aurenc Bebja
Lejuan studentët shqiptarë të dëgjonin Beatles-at, profesorët anglezë ndalohen në Shqipëri

Lejuan studentët shqiptarë të dëgjonin Beatles-at, profesorët anglezë ndalohen në Shqipëri

Aurenc Bebja
Shkrimi i vitit 1939, për disqet me muzikë shqiptare

Shkrimi i vitit 1939, për disqet me muzikë shqiptare

Aurenc Bebja
Karl Gega, magjistari i hekurudhës

Karl Gega, magjistari i hekurudhës

Aurenc Bebja
Fotografi shqiptar që çuditi Hollivudin: Si u realizuan këto foto?

Fotografi shqiptar që çuditi Hollivudin: Si u realizuan këto foto?

Aurenc Bebja
Intervistë e vitit 1946, me Gjon Milin: Fotografi më i shpejtë në botë

Intervistë e vitit 1946, me Gjon Milin: Fotografi më i shpejtë në botë

Aurenc Bebja
Lewis Gilbert për Bekim Fehmiun: Egërsira që u pëlqen grave!

Lewis Gilbert për Bekim Fehmiun: Egërsira që u pëlqen grave!

Aurenc Bebja
Rrëfimi i Bekim Fehmiut, pas mbarimit të xhirimeve të serialit ‘Odisea’

Rrëfimi i Bekim Fehmiut, pas mbarimit të xhirimeve të serialit ‘Odisea’

Aurenc Bebja
Bekim Fehmiu më 1993: Kosova çdo moment është pranë masakrës, shqiptarët trajtohen si skllevër

Bekim Fehmiu më 1993: Kosova çdo moment është pranë masakrës, shqiptarët trajtohen si skllevër

Aurenc Bebja
Churchill më 1943: Çështja e kufijve të Shqipërisë do të shqyrtohet gjatë paqes!

Churchill më 1943: Çështja e kufijve të Shqipërisë do të shqyrtohet gjatë paqes!

Aurenc Bebja
Konflikti diplomatik postar në Shkodër në 1888

Konflikti diplomatik postar në Shkodër në 1888

Aurenc Bebja
Fjalimi i Hygoit, në 100-vjetorin e vdekjes së Volterit

Fjalimi i Hygoit, në 100-vjetorin e vdekjes së Volterit

Aurenc Bebja
Fjalimi i Hygoit në varrimin e Balzakut

Fjalimi i Hygoit në varrimin e Balzakut

Aurenc Bebja
Shkrim i vitit 1880, për Lidhjen e Prizrenit

Shkrim i vitit 1880, për Lidhjen e Prizrenit

Aurenc Bebja
Roma, Athinës më 1879: Ruajtja e kombësisë shqiptare është thelbësore, prandaj hiqni dorë nga Janina!

Roma, Athinës më 1879: Ruajtja e kombësisë shqiptare është thelbësore, prandaj hiqni dorë nga Janina!

Aurenc Bebja
Ismail Qemali më 1911, për revoltën e mundshme shqiptare

Ismail Qemali më 1911, për revoltën e mundshme shqiptare

Aurenc Bebja