LAJMI I FUNDIT:

Agron Islami

21 Artikuj

Dosja osmane për jetën e Ismail Qemalit dhe disa reflektime të gazetave osmane ndaj pavarësisë së Shqipërisë

Dosja osmane për jetën e Ismail Qemalit dhe disa reflektime të gazetave osmane ndaj pavarësisë së Shqipërisë

Histori
Përshkrimi i pushtimit të Novobërdës, sipas kronistit osman të shekullit XV

Përshkrimi i pushtimit të Novobërdës, sipas kronistit osman të shekullit XV

Histori
Shembuj drejtësie nga Manastiri i vitit 1621-1623, sipas defterit osman të kadiut

Shembuj drejtësie nga Manastiri i vitit 1621-1623, sipas defterit osman të kadiut

Histori
Skënderbeu, personalitet i epokës osmane

Skënderbeu, personalitet i epokës osmane

Histori
Sami Frashëri, për Hasan Tahsinin: Gjurmuesi i së vërtetës

Sami Frashëri, për Hasan Tahsinin: Gjurmuesi i së vërtetës

Fakte
Jeta dhe vepra e Mehmet Ali Pashë Kavallës

Jeta dhe vepra e Mehmet Ali Pashë Kavallës

Histori
Çka nënkupton shatërvani?

Çka nënkupton shatërvani?

Cult+
Jeta dhe vepra e Mehmet Akif Ersoyt: Kudo më del përpara Kosova

Jeta dhe vepra e Mehmet Akif Ersoyt: Kudo më del përpara Kosova

Fakte
Inskenimet e problemeve, prej konsujve rusë në Kosovë

Inskenimet e problemeve, prej konsujve rusë në Kosovë

Fakte
Historia e veprës së prishtinasit Pir Muhamed Efendiu

Historia e veprës së prishtinasit Pir Muhamed Efendiu

Cult+
Mitrovica gjatë dy shekujve të parë osman: Të dhënat për infrastrukturën dhe demografinë

Mitrovica gjatë dy shekujve të parë osman: Të dhënat për infrastrukturën dhe demografinë

Histori
Beteja e Dytë e Kosovës (1448): Tentativa e fundit e hungarezëve për dominim në Ballkan

Beteja e Dytë e Kosovës (1448): Tentativa e fundit e hungarezëve për dominim në Ballkan

Histori
Taksa osmane e xhizjes (kokës) – shembuj nga defteri i Gjakovës së vitit 1750

Taksa osmane e xhizjes (kokës) – shembuj nga defteri i Gjakovës së vitit 1750

Histori
Roli historik i Lidhjes së Prizrenit (1878-1881)

Roli historik i Lidhjes së Prizrenit (1878-1881)

Histori
Rënia e Kostandinopojës dhe debatet e shekullit XVI rreth formës së zaptimit të qytetit

Rënia e Kostandinopojës dhe debatet e shekullit XVI rreth formës së zaptimit të qytetit

Histori
Politikat e shtrirjes së osmanlinjve në Rumeli dhe në tokat shqiptare gjatë shekujve XIV-XV

Politikat e shtrirjes së osmanlinjve në Rumeli dhe në tokat shqiptare gjatë shekujve XIV-XV

Histori
Politikat përafruese ndaj shqiptarëve, të Sulltan Abdylhamitit II

Politikat përafruese ndaj shqiptarëve, të Sulltan Abdylhamitit II

Histori
Të dhëna burimore osmane mbi historinë dhe popullsinë e Kazasë së Gjilanit

Të dhëna burimore osmane mbi historinë dhe popullsinë e Kazasë së Gjilanit

Histori
Rënia e Abdurrahman Abdi Pashë Shqiptarit dhe tatëpjeta e Perandorisë Osmane

Rënia e Abdurrahman Abdi Pashë Shqiptarit dhe tatëpjeta e Perandorisë Osmane

Histori
Dy Betejat e Kosovës (1389 dhe 1448), sipas kronistëve të kohës

Dy Betejat e Kosovës (1389 dhe 1448), sipas kronistëve të kohës

Histori
Rëndësia e origjinës etnike te pashallarët osmanë

Rëndësia e origjinës etnike te pashallarët osmanë

Histori