LAJMI I FUNDIT:

Shëndetësi

Shumë fëmijë preken nga gripi sezonal, mjekët nuk rekomandojnë antibiotik

Shumë fëmijë preken nga gripi sezonal, mjekët nuk rekomandojnë antibiotik

Shëndetësi
Pse marrin më shumë kohë strishot e fytit e hundës? Mikrobiologia Pllana na tregon sa ditë duhet pritur për ri-testim pas marrjes së antibiotikëve

Pse marrin më shumë kohë strishot e fytit e hundës? Mikrobiologia Pllana na tregon sa ditë duhet pritur për ri-testim pas marrjes së antibiotikëve

Besnike Salihu
Çka na tregon një CRP e lartë? Mikrobiologia Hajdari flet për rëndësinë e kësaj analize

Çka na tregon një CRP e lartë? Mikrobiologia Hajdari flet për rëndësinë e kësaj analize

Besnike Salihu
Vaksina kundër kancerit të qafës së mitrës, IKSHPK tregon arsyet pse vajzat duhet ta marrin pa hezitim  

Vaksina kundër kancerit të qafës së mitrës, IKSHPK tregon arsyet pse vajzat duhet ta marrin pa hezitim  

Shëndetësi
Vitia nga vizita në Podujevë: Vaksina kundër kancerit të qafës së mitrës nuk ka efekte anësore

Vitia nga vizita në Podujevë: Vaksina kundër kancerit të qafës së mitrës nuk ka efekte anësore

Shëndetësi
Vdekja e 4 vjeçares nga Gjakova, Vitia kërkon hetim të detajuar: Të merren masa kushdo që është përgjegjës në sistemin shëndetësor

Vdekja e 4 vjeçares nga Gjakova, Vitia kërkon hetim të detajuar: Të merren masa kushdo që është përgjegjës në sistemin shëndetësor

Shëndetësi
Për herë të parë në Kosovë fillon vaksinimi HPV i vajzave, kundër kancerit të qafës së mitrës

Për herë të parë në Kosovë fillon vaksinimi HPV i vajzave, kundër kancerit të qafës së mitrës

Shëndetësi
“Kam frikë nga dhimbjet e lindjes”, gjysma e lindjeve në QKUK në 2023 janë realizuar me “prerje cezariane”

“Kam frikë nga dhimbjet e lindjes”, gjysma e lindjeve në QKUK në 2023 janë realizuar me “prerje cezariane”

Shëndetësi
Shqetësuese, drejtori i Onkologjisë: Mbi dy mijë raste të reja me tumore për një vit në Kosovë

Shqetësuese, drejtori i Onkologjisë: Mbi dy mijë raste të reja me tumore për një vit në Kosovë

Shëndetësi
Haxhiu: Sistemi shëndetësor mund të kolapsojë nga ikja e mjekëve

Haxhiu: Sistemi shëndetësor mund të kolapsojë nga ikja e mjekëve

Shëndetësi
Dita kundër kancerit, IKSHPK: Kujdesi paliativ të jetë komponent thelbësore për sistemet shëndetësore

Dita kundër kancerit, IKSHPK: Kujdesi paliativ të jetë komponent thelbësore për sistemet shëndetësore

Shëndetësi
Kuzhinë dhe depo e barnave në një vend, a po rrezikohet cilësia e produkteve medicinale?

Kuzhinë dhe depo e barnave në një vend, a po rrezikohet cilësia e produkteve medicinale?

Shëndetësi
Uka nga Mjekimi Intenziv: 23-vjeçarja që u lëndua nga rënia e kulmit është liruar nga aparatura e frymëmarrjes

Uka nga Mjekimi Intenziv: 23-vjeçarja që u lëndua nga rënia e kulmit është liruar nga aparatura e frymëmarrjes

Shëndetësi
Vitia: Së shpejti do të nisim me ligjin e ri për sigurime shëndetësore

Vitia: Së shpejti do të nisim me ligjin e ri për sigurime shëndetësore

Shëndetësi
Kosova pa raste të fruthit – IKSHPK thekson rëndësinë e vaksinimit

Kosova pa raste të fruthit – IKSHPK thekson rëndësinë e vaksinimit

Shëndetësi
Dy persona të prekur me COVID-19 dhe tre me grip të derrit po trajtohen në Klinikën Infektive

Dy persona të prekur me COVID-19 dhe tre me grip të derrit po trajtohen në Klinikën Infektive

Shëndetësi
​AAK kërkon seancë të jashtëzakonshme në lidhje me gjendjen në shëndetësi

​AAK kërkon seancë të jashtëzakonshme në lidhje me gjendjen në shëndetësi

Shëndetësi
Në Klinikën e Kirurgjisë Vaskulare në QKUK kryhet një operacion i rëndë

Në Klinikën e Kirurgjisë Vaskulare në QKUK kryhet një operacion i rëndë

Shëndetësi
Rritje për 30 herë të rasteve me fruth në Evropë, IKSHPK: Fruthi mund të çojë në komplikime të rënda dhe vdekje, të vaksinohen fëmijët me kohë

Rritje për 30 herë të rasteve me fruth në Evropë, IKSHPK: Fruthi mund të çojë në komplikime të rënda dhe vdekje, të vaksinohen fëmijët me kohë

Shëndetësi
Thirrje nga Ministria e Shëndetësisë: Vaksinohu kundër Kancerit të Qafës së Mitrës

Thirrje nga Ministria e Shëndetësisë: Vaksinohu kundër Kancerit të Qafës së Mitrës

Shëndetësi
Përdoret aparatura e re në QKUK, kryhen dy operacione për herë të parë në Kosovë

Përdoret aparatura e re në QKUK, kryhen dy operacione për herë të parë në Kosovë

Shëndetësi
Nga shkurti fillon vaksinimi i vajzave 12-vjeçare kundër kancerit të qafës së mitrës

Nga shkurti fillon vaksinimi i vajzave 12-vjeçare kundër kancerit të qafës së mitrës

Shëndetësi
OBSH alarmon për rritjen e rasteve të fruthit në Evropë, IKSHPK: Po punojmë të identifikojmë fëmijët të cilët nuk kanë marrë vaksinën MMR

OBSH alarmon për rritjen e rasteve të fruthit në Evropë, IKSHPK: Po punojmë të identifikojmë fëmijët të cilët nuk kanë marrë vaksinën MMR

Shëndetësi
Vitia thotë se pajisja për diagnostikimin e kancerit arrin në shkurt: Kosova vendi i parë në Ballkan që pajiset me PET

Vitia thotë se pajisja për diagnostikimin e kancerit arrin në shkurt: Kosova vendi i parë në Ballkan që pajiset me PET

Shëndetësi