Maqedonia e Veriut

Maqedonia e Veriut

Pas 27 viteve kontest politik dhe bilateral në diplomaci, me marrëveshjen e re me Greqinë, Maqedonia prej janarit të vitit 2019 quhet Maqedonia e Veriut. Ky emër ishte si nismë e fillim të procedurës që shteti të bëhet anëtar i NATO-s dhe të fillojë bisedimet me Bashkimin Evropian.

3791 Artikuj