Kur shikojmë fotografitë e të famshmëve ose kur i shohim në televizor, është e vështirë të përcaktosh gjatësinë e tyre të vërtetë.

Reklama

Perceptimi ynë varet nga këndi i kamerës, pamja e perspektivës, këpucët që mbajnë të famshmit dhe truket e tjera të zgjuara që mund të përdorin. Kështu që kur fansat vrapojnë drejt yjeve në rrugë, ata shpesh befasohen që idhujt e tyre janë në gjatësi më ndryshe në jetën reale. Merrni për shembull Tom Cruise. Ai nuk duket i shkurtër në kinema, por ai është vetëm 5,7 (172.1 cm), që është më pak se gjatësia mesatare e burrave amerikanë.

Reklama

Bright Side mësoi më shumë për gjatësinë e aktorëve dhe këngëtarëve të famshëm dhe zbuloi se ne kemi perceptuar që shumë prej tyre janë shumë më të gjatë (ose më të shkurtër) sesa në jetën reale.

Reklama

Së pari, ne dëshirojmë të ndajmë dy pjesë të rëndësishme të informacionit me ju:

Uebfaqe si IMDb dhe Wikipedia ndonjëherë pretendojnë se një aktor mashkull është pak më i gjatë se në jetën reale. Ata e bëjnë këtë sepse një personazh i pashëm dhe me pamje nga një film aksion nuk mund të jetë i shkurtër. Për më tepër, këto faqe në internet zakonisht përdorin lartësinë e të famshmëve kur ishin të rinj.

Reklama

Njerëzit bëhen më të shkurtër rreth moshës 40-50 vjeç sepse disqet e tyre intervertebral bëhen më pak elastikë dhe më të tensionuar me moshën, dhe gjithashtu zvogëlohen në madhësi. Prandaj, mos u habitni kur të zbuloni lartësinë e tanishme të Iron Arnie, i cili tani është 72 vjeç. /Telegrafi/

Reklama

Tim Robbins dhe Alexander Skarsgård: 6’4¾” (194 cm)

Liam Neeson dhe Jeff Goldblum: 6’4″ (193 cm)

Dwayne Johnson dhe Dolph Lundgren: 6’2″ (187 cm)

Morgan Freeman dhe Jim Carrey: 6’1″ (185 cm)

Ryan Gosling dhe Bradley Cooper: 6′ (184 cm)

Justin Timberlake dhe Famke Janssen: 5’11½” (180 cm)

Vin Diesel dhe Uma Thurman: 5’11¼” (181 cm)

Reklama

Arnold Schwarzenegger dhe Nicole Kidman: 6’1½” (188 cm)

Mark Wahlberg  dhe Tom Cruise: 5’7″ (172 cm)

Dustin Hoffman dhe Al Pacino: 5’5½” (167 cm)

Julianne Moore dhe Madonna: 5’3½” (162 cm)

Scarlett Johansson dhe Audrey Tautou: 5’3″ (160 cm)

Natalie Portman dhe Sarah Jessica Parker: 5’2½” (158 cm)

Kevin Hart dhe Gillian Leigh Anderson: 5’2¼” (158 cm)

Reese Witherspoon dhe Salma Hayek: 5’1½” (154 cm)

Reklama

Eva Longoria dhe Ariana Grande: 5’½” (155 cm)

Kylie Minogue: 5′ (152 cm)