Kupa e Botës në futboll do të mbahet nga 20 nëntori deri më 18 dhjetor të vitit 2022 në Katar. Tani punët përgatitore në Katar po hyjnë në fazën përfundimtare.

Shumë kompani kineze dhe produkte kineze po ofrojnë garanci dhe shërbime për këtë Kupë Bote. Nga ndërtimi i stadiumeve e transporti publik deri te pajisjet e komunikimit në rrjet dhe produktet e përdorimit të përditshëm, janë siguruar nga kompani kineze. Mund të thuhet që “Prodhuar në Kinë” (Made in China) po shkëlqen në Kupën e Botës.

“Lusail” është stadiumi kryesor për Kupën e Botës të Katarit. Në të do të zhvillohen dhjetë ndeshje, duke përfshirë edhe finalen. Ai mund të mbajë 80 mijë spektatorë dhe është stadiumi më i madh aktualisht në Katar.

Reklama
Reklama
Kupa e Botës "Katar 2022" po ndryshon datën e fillimit Kupa e Botës "Katar 2022" po ndryshon datën e fillimit

Ky stadium është ndërtuar nga Korporata e Ndërtimit të Hekurudhave e Kinës dhe është projekti i parë i një stadiumi të Kupës së Botës i ndërmarrë nga një sipërmarrje kineze si kontraktore e përgjithshme për projektimin dhe ndërtimin.

Korporata e Ndërtimit të Hekurudhave e Kinwska krijuar një sërë rekordesh sektoriale gjatë ndërtimit të stadiumit ‘’Lussel”, i cili është ndërtesa më e madhe me një çati me rrjet kabllor me dy shtresa në botë dhe i ndërtuar me aplikimin e parë të thelluar të teknologjisë së Modelimit të Informacionit të Ndërtesave ( BIM) gjatë gjithë ciklit.

Ai është stadiumi më i madh dhe më i avancuar teknologjik i futbollit profesionist. Zv.menaxheri i përgjithshëm i Korporatës së Ndërtimit të Hekurudhave të Kinës Li Chongyang u shpreh:

Reklama
Reklama

“‘Lusail’ është aktualisht stadiumi më i avancuar, më i madh dhe më kompleks i futbollit në botë, që është ndërtuar me standardet e FIFA-s. Gjatë ndërtimit të stadiumit, për shkak të pjesëmarrjes së ndërmarrjeve tona kineze, përdorimi i kësaj platforme integron teknologjinë kineze, produktet kineze dhe prodhimin kinez në procesin e ndërtimit të këtij projekti. Përfundimi i projektit demonstron plotësisht teknologjinë, pajisjet dhe aftësitë e ndërmarrjeve kineze dhe të ndërtimit kinez.”

Trajtime çnjerëzore në ndërtimin e stadiumeve në Katar - fillojnë bojkotimet ndaj Kampionatit Botëror Trajtime çnjerëzore në ndërtimin e stadiumeve në Katar - fillojnë bojkotimet ndaj Kampionatit Botëror

Pala e Katarit ka vlerësuar lart kompanitë kineze për përfundimin e ndërtimit të stadiumit ‘’Lusail‘’ me cilësi të lartë dhe brenda afatit. Në dizajnin e kartëmonedhës me prerje 10 rial të emetuar nga Banka Qendrore e Katarit në vitin 2020, është përfshirë edhe stadiumi ‘Lusail’.

Reklama

Jo vetëm “Lusail”, por ndërmarrje kineze kanë marrë pjesë edhe në ndërtimin e disa stadiumeve të tjera të Kupës së Botës në Katar.

Reklama

Në fushën e transportit, kompania e automjeteve “Yutong” fitoi ofertën për projektin e automjeteve të shërbimit të Kupës së Botës në Katar në vitin 2020. Katari do të importojë rreth 1500 autobusë nga kompania kineze “Yutong”, përfshirë 888 autobusë elektrikë.

FIFA aprovon hotelet ku do të qëndrojnë kombëtaret në Katar: Kupa e Botës më skandaloze ndonjëherë, ka shkelur të drejtat e njeriut FIFA aprovon hotelet ku do të qëndrojnë kombëtaret në Katar: Kupa e Botës më skandaloze ndonjëherë, ka shkelur të drejtat e njeriut

Në përgjigje të temperaturës së lartë dhe mjedisit të stuhive të rërës në Katar, kompania “Yutong” ka zhvilluar dhe optimizuar posaçërisht modele të përshtatshme, dhe ka krijuar dizajne kondicionerësh dhe baterish që mund të përshtaten plotësisht me kushtet mjedisore vendore dhe të sigurojnë performancën më të mirë gjatë mbajtjes së Kupës së Botës. Menaxheri i degës së kompanisë “Yutong” në Katar Wang Zhengbin tregon:

Reklama

“Parashikohet se do të ketë rreth 1500 autobusë ‘Yutong’ që do të shërbejnë në transportin publik gjatë Kupës së Botës.

Reklama

Kompania Kombëtare e Transportit e Katarit, partnerja e kompanisë “Yutong”, pritet të zgjerojë bashkëpunimin me palën kineze në të ardhmen. Drejtori operativ i kësaj kompanisë Ahmed Al Obaidly u shpreh:

Kujdes të shtuar në "Katar 2022", pasi mund të përfundoni në burg për shtatë vite nëse thyeni këto rregulla Kujdes të shtuar në "Katar 2022", pasi mund të përfundoni në burg për shtatë vite nëse thyeni këto rregulla

“Yutong’ është një nga prodhuesit më të mëdhenj të autobusëve në botë. Bashkëpunimi ynë është i frytshëm. Të dyja ekipet do të vazhdojnë të punojnë më ngushtë për të përmirësuar modelet e automjeteve, për t’i përshtatur me klimën lokale. Shpresoj të zgjerohet dhe forcohet bashkëpunimi më tej në të ardhmen, dhe të rritemi së bashku.”

Reklama

Brenda dhe jashtë fushave të ndeshjeve të Kupës së Botës, duke përfshirë pajisjet e komunikimit të stadiumit, pajisjet e rrjetit të Qendrës së Përbashkët Komanduese, si edhe flamujt e Kupës së Botës, dhe veshjet, shallet e suvenire të tjera, shumë prej tyre janë prodhuar në Kinë. Nga ndërtimi i stadiumeve deri te shërbimet mbështetëse, “Prodhuar në Kinë” dhe “Ndërtuar nga Kina” po japin “kontributin e Kinës” për Kupën e Botës së Katarit. /Telegrafi/

Reklama