Kupa e Botës “Katar 2022” është pak më shumë se tre muaj larg dhe si gjithmonë ndryshimet kalendarike vazhdojnë pas një prej proceseve më kaotike kualifikuese të të gjitha kohërave, megjithatë, këtë herë ndryshimi do të ishte në ndeshjen hapëse, kjo do të thoshte se fillimi do të ndikohej edhe data e kësaj ngjarje të madhe.

Reklama

Sipas një raportimi nga Diario Ole i Argjentinës, FIFA po mendon seriozisht të lëvizë hapjen e Kupës së Botës, e cila aktualisht është planifikuar për të hënën, më 21 nëntor, një ditë përpara dhe ta zhvendosë atë për të dielën, më 20 nëntor, duke zhvendosur ndeshjen mes Katarit dhe Ekuadorit. deri në atë ditë.

Reklama

Pse do të riplanifikohej Katari kundër Ekuadorit?

Trajtime çnjerëzore në ndërtimin e stadiumeve në Katar - fillojnë bojkotimet ndaj Kampionatit Botëror Trajtime çnjerëzore në ndërtimin e stadiumeve në Katar - fillojnë bojkotimet ndaj Kampionatit Botëror

Arsyeja e këtij ndryshimi ka të bëjë me faktin konfuz të dy ndeshjeve të zhvilluara para inaugurimit, që siç është bërë traditë që prej “Gjermanisë 2006”, luhet nga skuadra mikpritëse.

Reklama

Aktualisht, përpara Katarit kundër Ekuadorit, Holanda – Senegal dhe Anglia – Irani janë planifikuar.

Propozimi është që Katari – Ekuadori do të zhvillohet më 20 nëntor në orën 14:00 dhe që ndeshja Holandë – Senegal të zhvillohet më 21 nëntor në orën 11:00, duke ruajtur orën e fillimit të Anglisë kundër Iranit dhe duke përfunduar, siç është aktualisht rasti, atë ditë ndeshje me ndeshjen e Shteteve të Bashkuara kundër Uellsit në orën 14:00.

FIFA aprovon hotelet ku do të qëndrojnë kombëtaret në Katar: Kupa e Botës më skandaloze ndonjëherë, ka shkelur të drejtat e njeriut FIFA aprovon hotelet ku do të qëndrojnë kombëtaret në Katar: Kupa e Botës më skandaloze ndonjëherë, ka shkelur të drejtat e njeriut
Reklama

Kush i miraton ndryshimet e orarit të Kupës së Botës?

Sipas Diario Ole, që ky ndryshim të miratohet, duhet votuar pro nga Byroja e Këshillit të FIFA-s , e cila përbëhet nga presidenti i FIFA-s, Gianni Infantino dhe presidentët e gjashtë Konfederatave ( UEFA, CONMEBOL, CONCACAF, CAF, AFC. dhe OFC ). /Telegrafi/

Reklama