Cristiano Ronaldo, Lionel Messi dhe Neymar janë të gjithë të përfshirë në top 20 sportistët më të famshëm të ESPN për vitin 2019.

Kanali televiziv me bazë në SHBA ka treguare dhe formulën e tyre ku kanë kombinuar tre faktorë kryesorë për të vendosur se kush del në krye.

Sipas ESPN, lista bazohet në tre faktorë kryesorë: reklamimi, rezultati i kërkimit dhe ndjekësit në rrjetet sociale.

Shifrat variojnë nga ESPN dhe Forbes.

Rezultatin e kërkimit janë matur se sa shpesh emri i tyre është kërkuar në Google brenda ditës.

Ndërsa ndjekësit në rrjetet sociale janë marrë nga llogaritë më të popullarizuara të tyre. 


20 – Novak Djokovic – reklamat: 16.6 milionë funte – rezultati i kërkimit: 21 – media sociale: 8.5 milionë

19 – Mesut Ozil – reklamat: 4.9 milionë funte – rezultati i kërkimit: 15 – mediat sociale pas: 30.9 milionë

18 – Yuvraj Singh – reklamat: 23.3 milionë funte – rezultati i kërkimit: 1 – media sociale: 14.5 milionë

17- Serena Williams – reklamat: 13.6 milionë funte – rezultati i kërkimit: 37 – media sociale: 10.8 milionë

16 – Antoine Griezmann – reklamat: 17.3 milionë funte – rezultati i kërkimit: 20 – media sociale: 22.6 milionë

15 – Khabib – reklamat: 2.93 milionë funte – rezultati i kërkimit: 100 – mediat sociale: 13.4 milionë

14 – Kylian Mbappe – reklamat: 14.2 milionë funte – rezultati i kërkimit: 32 – media sociale: 23.5 milionë

13 – MS Dhoni – reklamat: 21  milionë funte – rezultati i kërkimit: 5 – mediat sociale: 20.5 milionë

12 – Paul Pogba – reklamat: 24 milionë funte – rezultati i kërkimit: 15 – media sociale: 30.7 milionë

11 – Kevin Durant – reklamat: 24 milionë funte – rezultatet e kërkimit: 9 – mediat sociale: 17.4 milionë

10 – Tiger Woods – reklamat: 31.6 milionë funte – rezultati i kërkimit: 20 – media sociale: 6.4 milionë

9 – Stephen Curry – reklamat: 31.6 milionë funte – rezultati i kërkimit: 12 – mediat sociale: 23 milionë

8 – Rafael Nadal – reklamat: 22 milionë funte – rezultati i kërkimit: 40 – mediat sociale: 15.6 milionë

7 – Virat Kohli – reklamat: 15 milionë funte – rezultati i kërkimit: 25 – media sociale: 37.1 milionë funte

6- Roger Federer – reklamat: 31.2 milionë funte – rezultati i kërkimit: 23 – media sociale: 14.5 milionë

5 – Conor McGregor – reklamat: 11.2 milionë funte – rezultati i kërkimit: 100 – mediat sociale: 29.7 milionë

4 – Neymar – reklamat: 14.2 milionë funte – rezultati i kërkimit: 55 – media sociale: 107.2 milionë

3 – Lionel Messi – reklamat: 21 milionë funte – rezultati i kërkimit: 54 – mediat sociale: 103.1 milionë

2 – LeBron James – reklamat: 39.1 milionë funte – rezultati i kërkimit: 47 – media sociale: 45.3 milionë

1 – Cristiano Ronaldo – reklamat: 27.8 milionë funte – rezultatet e kërkimit – 100 – mediat sociale – 148 milionë


/Telegrafi/