Producenti i filmave Harvey Weinstein është akuzuar për sulm seksual nga katër femra të tjera, pak muaj pasi atij iu shqiptua dënimi me 23 vjet burg.

Dokumentet gjyqësore të paraqitura në New York të enjten pretendojnë disa vepra penale seksuale që datojnë nga viti 1984 deri në vitin 2013.

Një nga katër femrat anonime ishte 17 vjeçare në kohën e një sulmi të dyshuar seksual, shkruan BBC.

Harvey Weinstein (Foto: Jefferson Siegel-Pool/Getty Images/Guliver)

Përfaqësuesi ligjor i Weinstein i tha BBC News: “Z. Weinstein synon të mbrojë kundër pretendimeve të paraqitura në mënyrë anonime kundër tij dje”.

Avokati, Imran H Ansari i Aidala, Bertuna & Kamins PC, shtoi: “Disa prej këtyre pretendimeve, përfshirë ato që pretendohet të kenë ndodhur në vitet 1980 dhe 1990, mund të ndalohen nga statuti i zbatueshëm i kufizimeve, dhe nuk i nënshtrohet asnjë përjashtimi sipas ligjit, pasi këta paditës nuk duket se janë ankues në çështjen penale të Z. Weinstein”.

Rastet e fundit ligjore pretendojnë për shumë vepra seksuale ndaj katër femrave, të cilat aktualisht banojnë në Tenesi, New York, Ekuador dhe Hungari.

Harvey Weinstein (Foto: Alexander Koerner/Getty Images/Guliver)

Disa nga sulmet dyshohet se ndodhën pas takimeve me Weinstein në Kanë dhe Festivalet e Filmit në Venecia.

Pretendimet e reja përfshijnë:

  • Një grua 43-vjeçare nga Tennesee pretendon se në vitin 1994, kur ajo ishte 17 vjeçe, Weinstein e kishte “burgosur, sulmuar seksualisht, dhunuar seksualisht dhe rrahur atë” në dhomën e tij të hotelit. Paditësja, e cila dëshironte të futej në industrinë e showbizit, pretendon se Weinstein kërkoi që ajo të kryejë seks oral mbi të.
  • Një grua 70-vjeçare nga Ekuadori pretendon se në vitin 1984, kur ajo ishte 34 vjeçe, Weinstein dyshohet se e mbërtheu pas një dere dhe e donte në dhomën e tij të hotelit në Kanë, kur po kërkonte të fillonte një karrierë si regjisor i filmave dokumentar.
  • Një grua 38-vjeçare tha që ajo u takua me Weinstein në Manhattan në vitin 2008 dhe ai i ofroi “ndihmë për ta çuar karrierën e saj në një nivel tjetër”. Ai gjoja e përdhunoi atë në apartamentin e tij në Soho disa ditë më vonë, duke i thënë asaj se do ta shkatërronte atë nëse ajo do t’i tregonte ndokujt.
  • Një grua 35-vjeçare nga Hungaria pretendon se në vitin 2013, kur ishte 26 vjeçe, ajo u takua me Weinstein në Festivalin e Filmit në Venecia. Disa muaj më vonë, ai gjoja e detyroi atë të bënte seks oral mbi të kur ajo u takua në një dhomë hoteli.

Harvey Weinstein (Foto: Drew Angerer/Getty Images/Guliver)

Akuzat kundër Weinstein filluan të shfaqen në tetor të vitit 2017, kur The New York Times raportoi për herë të parë incidentet që datojnë prej dekadash.

Të paktën 80 femra kanë akuzuar atë për sulme dhe ngacmime seksuale, përfshirë aktoret: Gwyneth Paltrow, Uma Thurman dhe Salma Hayek.

Weinstein kërkoi falje publike duke pranuar se ai kishte “shkaktuar shumë dhimbje”, por mohoi çdo pretendim të seksit jo konsensual. /Telegrafi/

Harvey Weinstein (Foto: Scott Heins/Getty Images/Guliver)