Vrapimi me pengesa 3,000 metra për burra u ndërpre në mënyrë të jashtëzakonshme kur një kameraman u fut në pistë me të gjithë vrapuesit që duhej të bënin veprime evazive për të shmangur një përplasje të keqe. Ngjarja e vrapimit me pengesa pati mijëra tifozë të pranishëm duke brohoritur për vrapuesit, duke përfshirë kampionin olimpik Soufiane El Bakkali.

Vrapuesit sapo kishin filluar të grumbulloheshin së bashku në xhiron e parë kur ndodhi incidenti i çuditshëm. Kameramani po qëndronte në mes të korsive një dhe dy – drejtpërsëdrejti ku po shkonin vrapuesit me pengesa.

Reklama

Ai nuk ishte i vetëdijshëm për situatën pasi vrapuesit duhej të përhapeshin shpejt për të shmangur një përplasje që mund t’i jepte fund garës së kujtdo. Amerikani Evan Jager duhej të merrte rrugën më të gjerë nga të gjithë, duke u nisur në korsinë e katërt.

Reklama
Reklama

Vrapues të tjerë mund të shiheshin duke i bërtitur kameramanit që të largohej nga rruga, por ai mbeti i palëvizshëm ndërsa ata kaluan pranë tij. Kameramani po tentonte të filmonte garën e femrave, që po zhvillohej në atë anë të pistës.

Por, ai qartësisht nuk ishte vënë në dijeni nga ekipi i tij i transmetimit se vrapimi me pengesa kishte filluar. Jager, i cili përfundoi i gjashti në garë, tha: “Isha pak i shqetësuar se ai do të përplasej në një mënyrë ose në një tjetër, pikërisht në sekondën e fundit”.

“Por, fatmirësisht ai nuk e kuptoi që ishim atje derisa të gjithë e kaluam atë”. Në mënyrë të pabesueshme, incidenti nuk arriti të prishë shumë garën, megjithëse ishte jashtëzakonisht i ngadaltë në xhirot e para.

Reklama
Reklama

Kampioni olimpik El Bakkali i Marokut e la vonë në xhiron e fundit për të bërë lëvizjen e tij përpara se të largohej nga grupi për të fituar titullin e tij të parë botëror. /Telegrafi/