LAJMI I FUNDIT:

Sa para marrin fituesit e “Oscar”-it?

Sa para marrin fituesit e “Oscar”-it?
Çmimet "Oscar"

Çmimet “Oscar” janë kthyer në një nga ceremonitë më prestigjioze në botë dhe një ngjarje që ndiqet nga mijëra njerëz.

Reklama

Ndikimi mediatik i “Oscars” është i madh dhe megjithëse shifrat duket se bien vit pas viti, ato janë ende shumë të rëndësishme për industrinë e filmit.

Aq shumë sa duket se fitimi i këtij lloj çmimi vjen edhe me një lloj shpërblimi financiar.

Çmimet “Oscar”

Në të vërtetë, shuma marramendëse e parave që marrin aktorët dhe aktoret, regjisorët për të fituar një çmim është zero euro.

Sa kushton një çmim "Oscar" dhe nga çfarë materiali është bërë?
Lexo po ashtu Sa kushton një çmim "Oscar" dhe nga çfarë materiali është bërë?

Nuk ka asnjë përfitim të drejtpërdrejtë financiar të lidhur me çmimet, kështu që fituesit ‘vetëm’ marrin njohjen dhe prestigjin që lidhen me çmimet.

Gjithsesi, kjo nuk do të thotë se largohen duarbosh… Përtej vetë trofeut.

Çmimet “Oscar”

Nëpërmjet një studimi të kryer nga IBISëorld disa kohë më parë, u vlerësua se paga mesatare e një fituesi të “Oscar”-it rritet deri në 20% pas marrjes së çmimit, kështu që megjithëse nuk marrin asgjë drejtpërdrejt, kjo rrit të ardhurat e tyre.

Kjo është logjike nëse marrim parasysh prestigjin që lidhet me një “Oscar”, megjithëse kjo shumë nuk është e saktë; të fitosh një nuk është njësoj si të fitosh disa, të jesh i pari apo i dyti, etj.

Përveç kësaj, një studim i Universitetit Colgate tregoi se aktorët meshkuj shpërblehen më shumë se aktorët femra.

Çmimet “Oscar”

Vitet e fundit rritja e pagave për meshkujt ka rezultuar në një diferencë prej 3.6 milionë euro, ndërsa për aktoret ka qenë 500 mijë euro.

Kështu, nuk mund të ‘thuhet’ kategorikisht se rritja është e gjithanshme.

Përveç kësaj, shumë, nëse jo të gjithë, fitues shpesh marrin dhurata të ndryshme nga marka të ndryshme që lidhen me çmimet, megjithëse është e vështirë të përcaktohet vlera e këtyre artikujve, pasi ato mund të jenë të ndryshme në varësi të çmimit, aktorit ose aktores etj. /Telegrafi/

Çmimet “Oscar”