Manifesta 14 Prishtina ka kënaqësinë të paraqesë listën e plotë të pjesëmarrësve të edicionit të 14-të të Bienales Nomade Evropiane që do të mbahet prej 22 korrikut në kryeqytetin e Kosovës, Prishtinë.

Programi i Manifesta 14 do të zhvillohet në 25 hapësira të ndryshme në Prishtinë, prej Pallatit të Rinisë dhe Sporteve deri tek Hamami i

Qytetit si dhe do të sjellë ndërhyrje artistike dhe urbane dhe një ekspozitë tematike në shtatë kate të Hotelit Grand. Prej pjesëmarrësve, 39% kanë origjinë nga Kosova, e cila përbën shifrën më të lartë të pjesëmarrësve vendas ndonjëherë në edicio- net e Manifestës. Vëmendja përqëndrohet gjithashtu në pjesën tjetër të rajonit të Ballkanit Perëndimor, nga ku vijnë edhe 25% e pjesëmarrësve.

Njëri prej synimeve të Manifesta 14 është të themelojë një hapësirë kulturore ndërdisiplinore afatgjate që po realizohet me rinovimin e ish – Bibliotekës “Hivzi Sulejmani” duke e kthyer atë në Qendër për Praktikë Rrëfyese që do të përfshijë edhe hapësirën për edukim, Oaza. Kjo qendër do të hapet për publikun më 23 korrik 2022.

Ndërhyrje të rëndësishme urbane përfshijnë Korridorin e Gjelbër dhe Qendrën për Mësim Eko-Urban në ish-Fabrikën e Tullave.

Më poshtë gjeni listën e pjesëmarrësve në edicionin e sivjetmë të Manifestas në Prishtinë:

• Petrit Abazi (1983, RKS), Piers Greville
(1972, AU) & Stanislava Pinchuk (1988, UA) *
• Larry Achiampong (1984, UK/GH)
• Astronomy Club of Kosova (RKS)
• Bora Baboçi * (1988, AL)
• Céline Baumann (1989, FR)
• Elona Beqiraj (1997, DE)
• Valentina Bonizzi (1982, IT)
• Anna Bromley * (1971, DE)
• Luz Broto * (1982, ES)
• Lee Bul (1964, KR)
• Lúa Coderch (1982, PE)
• Daniel Gustav Cramer & Haris Epaminonda
(1975, 1980, DE/CY)
• Ilir Dalipi * (1981, RKS)
• Yael Davids * (1968) in collaboration with
André van Bergen
• Cevdet Erek * (1974, TR)
• ETEA * (RKS)
• Jakup Ferri (1981, RKS)
• Foundation 17 * (RKS)
• Lek M. Gjeloshi * (1987, AL)
• Núria Güell (1981, ES)
• Driton Hajredini * (1970, RKS)
• Artan Hajrullahu (1979, RKS)
• Laureta Hajrullahu (1997, RS/RKS)
• Petrit Halilaj * (1986, RKS)
• Flaka Haliti * (1982, RKS)
• Lawrence Abu Hamdan (1985, LB)
• Haveit Collective (RKS)
• Roni Horn (1955, US)
• Fahrije Hoti and the Women of
Krushë e Madhe (RKS)
• Majlinda Hoxha * (1984, RKS)
• ICA-Sofia (BG)
• Astrit Ismaili * (1991, RKS)
• Fitore Isufi Shukriu – Koja (1982, RKS)
• Hristina Ivanoska (1974, MK)
• Emily Jacir (1972, PS)
• Jelena Jureša (1974, RS/BE)
• Genc Kadriu * (1974, RKS)
• Alevtina Kakhidze * (1973, UA)
• Šejla Kamerić (1976, BA)
• Antoneta Kastrati & Casey Cooper Johnson
(RKS/US)
• Doruntina Kastrati (1991, RKS)
• Kino ARMATA (RKS)
• Genti Korini * (1979, AL)
• Argjirë Krasniqi (1989, RKS)
• Edona Kryeziu * (1994, RKS)
• Katalin Ladik (1942, HU)
• Luljeta Lleshanaku (1968, AL)
• Nimon Lokaj (1941, RKS)
• Jumana Manna (1987, PS/DE)
• Brilant Milazimi (1994, RKS)
• Hana Miletić (1982, HR)
• Ivan Moudov (1975, BG)
• Alketa Xhafa Mripa (1980, RKS)
• Alban Muja * (1980, RKS)
• Sami Mustafa * (1984, RKS/FR)
• Silvi Naçi (1981, AL)
• Natasha Nedelkova (1993, MK)
• New Grand (Arbnor Karaliti, Lumturie Krasniqi,
Mimoza Sahiti, Ermir Zhinipotoku,
Valdrin Thaqi, Blerta Hashani) (RKS)
• Tuan Andrew Nguyen (1976, VN)
• Vigan Nimani (1981, RKS)
• Thao Nguyen Phan (1987, VN)
• Christian Nyampeta * (1981, NL)
• O Season Collective (XK, AL, RO, DE)
• Adrian Paci (1969, AL/IT)
• Marta Popivoda (1982, RS)
• Susan Philipsz (UK) and Radio International
Collective * (RKS, DE, KR, IT, RU, UA)
• Marubi National Museum of Photography (AL)
• PykëPresje * (RKS)
• Lala Raščić (1977, BA)
• raumlaborberlin * (DE)
• re.act.feminism (DE)
• Alicja Rogalska * (1979, PL/UK)
• RomaMoMa (DE/RS) with Farija Mehmeti
(1978, Roma/RKS)*
• Ugo Rondinone * (1964, CH)
• Sahej Rahal * (1988, IN)
• Nusret Salihamixhiqi (1931, RKS)
• Secondary Archive *
(AL, BY, CZ, HU, PL, RS, SK, UA, RKS)
• Abi Shehu (1993, AL)
• Sekhmet Institute * (RKS)
• Selma Selman (1991, BA)
• Driton Selmani (1987, RKS)
• Dineo Seshee Bopape (1981, ZA)
• Chiharu Shiota * (1972, JP)
• Igor Simić (1988, RS/US)
• Uýra Sodoma (1991, BR)
• Speculative Tourism * (IL)
• Beth Stephens & Annie Sprinkle
(1960, 1954, US)
• Mette Sterre (1983, NL)
• StoryLab * (RKS)
• tamtam * (AT/DE)
• The name comes last collective * (RKS)
• Miryana Todorova (1984, BG)
• Vangjush Vellahu (1987, AL)
• Alije Vokshi (1945, RKS)
• Werker Collective * (NL)
• Sislej Xhafa * (1970, RKS)
• Yll Xhaferi * (1988, RKS)
• Miki Yui (1971, JP)
• Driant Zeneli * (1983, AL)
• Hana Zeqa (1988, RKS)
• Lulzim Zeqiri * (1978, RKS)
• Dardan Zhegrova (1991, RKS)