Në lotarinë e NBA-së të mbajtur në Chicago, topat ishin në favor të New Orleans Pelicans që do të kenë të drejtën e zgjedhjes së lojtarit të parë në Draft.

Pelikanëve patën vetëm gjashtë për qind mundësi për të marrë “pikun”e parë (i shtatë radhazi), që do të thotë se janë fitues absolutë të lotarisë.

Ekipet tragjike janë ato që kanë humbur qëllimisht ndeshjet e tyre këtë sezon për të pasur sa më shumë mundësi që të keni mundësi të jenë të parët në përzgjedhjen e lojtarëve të rinj – New York Knicks, Cleveland Cavaliers dhe Phoenix Suns.

Këta të fundit janë në vendin e gjashtë, Cavaliers të pestit dhe Knicksat, të cilët janë parë si fitues, janë radhitur të tretit tretë në garën që fillon më 20 qershor të këtij viti.

Reklama
Reklama

Të gjithë mendonin se New Yorku do të merrte lojtarin e parë që ka emrin e Zion Williamson – një mrekulli e një fëmije që pritet të lërë ë gjurmë të thella në NBA.

Rezultatet e Lotarisë duken kështu:

1. New Orleans Pelicans
2. Memphis Grizzlies
3. New York Knicks
4. Los Angeles Lakers
5. Cleveland Cavaliers
6. Phoenix Suns
7. Chicago Bulls
8. Atlanta Hawks
9. Washington Wizards
10. Atlanta Hawks (pikun e Dallasit)
11. Minnesota Timbewolwes
12. Charlotte Hornets
13. Miami Heat
14. Boston Celtics (pikun e Sacramentos). /Telegrafi/