Në mesditën e së dielës u zbuluan edhe grupet për kualifikimet e Kampionatit Evropian 2020.

Përfaqësuesja e Kosovës u vendos në Grupin A së bashku me Republikën Çeke, Bullgarinë, Malin e Zi dhe Anglinë.

Tashmë janë zbuluar dhe datat e ndeshjeve, ndërsa më poshtë i keni të plota:

Kosovë-Bullgari, 25 mars 2019

Mali i Zi-Kosovë, 7 qershor 2019

Bullgari-Kosovë, 10 qershor 2019

Kosovë-Republika Çeke, 7 shtator 2019

Kalendari i Shqipërisë për ndeshjet kualifikuese për Kampionatin Evropian 2020 Kalendari i Shqipërisë për ndeshjet kualifikuese për Kampionatin Evropian 2020

Angli-Kosovë, 10 shtator 2019

Kosovë-Mali i Zi, 14 tetor 2019

Republika Çeke-Kosovë, 14 nëntor 2019

Kosovë-Angli, 17 nëntor 2019

Vlen të theksohet se nëse Përfaqësuesja e Kosovës nuk e kalon grupin, atëherë ka edhe një mundësi të marrë pjesë në Evropian, duke fituar play-offin në Ligën e Kombeve.

Por, në kampin e përfaqësueses besimi dhe dëshira për të kaluar grupin është e madhe, kështu të gjithë besojnë në kualifikim. /Telegrafi/