Kim Kardashian ‘mund të fitojë kujdestarinë e plotë’ të katër fëmijëve të saj në divorcin e saj të çrregullt me Kanye West, pasi ai bëri një gabim të madh, kanë zbuluar ekspertët ligjorë.

Ish-i i themelueses së markës “SKIMS” zgjodhi të mos paraqitej në depozitimin e tij të planifikuar më 16 nëntor, sipas një dosjeje të re në gjykatë, mes skandalit të tij antisemitist.

Dokumentet e gjykatës të para nga The US Sun tregojnë se ai ka një goditje të fundit për t’u marrë në pyetje nga ekipi ligjor i Kimit më 29 nëntor, për të cilën avokati i tij ka rënë dakord.

Reklama

Foto: Splash

Por nëse ylli 45-vjeçar vendos të mos shfaqet, kjo mund të ketë implikime të mëdha kur bëhet fjalë për kujdestarinë e fëmijëve të tij; North, nëntë vjeçe, Saint, gjashtë vjeç, Chicago, katër vjeçe dhe Psalmi, tre vjeç.

Reklama

Avokatja e ligjit familjar me bazë në New Jersey, Lexie Rigden e Rigden Law LLC, dha opinionin e saj ligjor për çështjen në vazhdim.

Ajo tha për The US Sun: “Nëse Kanye refuzon të paraqitet në depozitimin e tij, gjykatësi mund ta sanksionojë atë në mënyrë monetare, ta detyrojë atë të paguajë tarifat e avokatit dhe nëse është një shkelje mjaft e madhe zbulimi, gjyqtari mund të jetë në gjendje ta ndalojë atë të vendosë në një çështje në gjykim”.

Reklama

Foto: Instagram

“Në shumicën e rasteve të divorcit, palët janë në gjendje të paktën të zgjidhin disa nga çështjet. Por, duke pasur parasysh sjelljen e tij dhe paarsyeshmërinë e dukshme, gjithçka mund të jetë e diskutueshme, nga kujdestaria deri te shpërndarja e pasurisë”.

Reklama

“Për dy njerëz shumë të pasur që nuk kanë nevojë për paratë e njëri-tjetrit, çështjet e kujdestarisë do të jenë më të rëndësishmet”.

“Postimet e tij përçmuese për Kimin dhe familjen e saj në media, dhe propozimet e tij të pakuptimta, duke përfshirë që fëmijët të ndjekin dy shkolla të ndryshme njëherësh, ka të ngjarë të përdoren për të treguar se ai nuk mund të bëhet bashkë-prindër në mënyrë të arsyeshme dhe nuk ka më të mirën e fëmijëve në interesat e tij dhe në mendje”.

Reklama

Edhe pse më parë u raportua se Kim, 42 vjeçe, është e lumtur t’i japë Kanyet kujdestarinë 50/50, ai e ka “gozhduar” atë në rrjetet sociale, duke pretenduar se ajo i ka ata në 80 për qind të kohës.

Reklama

Ajo ka mohuar t’i ke mbajtur fëmijët larg nga ai dhe ai është parë në disa lojëra sportive duke i parë ata duke garuar, megjithëse nuk duket se i ka në fundjavë.

Aktualisht nuk ka asnjë urdhër zyrtar në lidhje me kujdestarinë e fëmijëve të ish-çiftit.

Duke pasur parasysh datën e re të depozitimit dhe negociatat në vazhdim të zgjidhjes, afati i fundit për palët për të paraqitur dhe dorëzuar listat e dëshmitarëve, listat e ekspozimit, të dhënat e përditësuara [të ardhurat dhe shpenzimet] dhe përmbledhjet e gjykimit që vazhdon deri më 8 dhjetor, sipas dokumenteve.

Reklama

Foto: Getty Images

Rachel Fiset, partnere menaxhuese e “Zweiback, Fiset & Zalduendo LLP”, dha gjithashtu opinionin e saj ekspert për situatën.

“Pasi Kanye e ka anashkaluar këtë depozitim, ata i kanë dhënë atij një datë tjetër për t’u paraqitur. Nëse nuk e bën, ai mund të përballet me sanksione gjatë gjykimit të tyre të ardhshëm, si një gjobë ose një çmim monetar për znj. Kardashian dhe/ose ai mund të ketë faktet që ata po përpiqeshin të zbulonin gjatë deponimit, të ndryshojnë në pranime kundër tij”, tha ajo.

Reklama

“Shmangia e depozitimit në proces gjyqësor trajtohet seriozisht nga gjyqtari, veçanërisht kur bëhet fjalë për një vepër të përsëritur”.

Reklama

“Nëse ai përpiqet të shmangë dhënien e informacionit që do të dëmtonte çështjen e tij duke anashkaluar një depozitim, një gjyqtar mund të përcaktojë automatikisht se informacioni i keq është një fakt brenda gjyqit, sepse ai nuk ishte bashkëpunues”.

“Në raste të rënda, mund të jetë përbuzje, e cila mund të jetë ose civile ose penale siç përcaktohet nga gjyqtari.

Foto: Instagram

“Në përgjithësi, kjo mund të dëmtojë çështjen e tij. Në rastin më të rëndë, gjyqtari mund të vendosë kundër tij dhe ai mund të marrë një çmim më të vogël të kujdestarisë dhe një disponim monetar më pak të favorshëm”.

Reklama
Reklama

“Por më shumë gjasa, gjyqtari thjesht do të përcaktojë se faktet që pretendon Kim Kardashian janë të vërteta dhe nuk do t’i japë atij mundësinë për të mbrojtur veten”.

Kim po përfaqësohet nga avokatja e famshme e divorcit, Laura Wasser, ndërsa Kanye ka punësuar Nicholas Salick nga “Salick Family Law Group”, avokati i tij i gjashtë që nga fillimi i divorcit.

Në dokumentet e gjykatës thuhet: “Palët janë të angazhuara në negociatat e zgjidhjes, të cilat, nëse janë të suksesshme, do të rezultojnë në zgjidhjen e të gjitha çështjeve ose minimalisht do të kufizojnë çështjet që do të gjykohen më 14 dhjetor”.

Reklama

Pavarësisht përpjekjes së tij të mëparshme të dështuar për t’u bërë President, ai këmbëngul se do të kandidojë përsëri teksa përpiqet të ketë sukses në sferat: modë, politikë dhe prindërim.

Reklama

Kardashian paraqiti kërkesën për divorc nga Kanye në shkurt të vitit 2021 pas shtatë vitesh martesë – dhe më shumë se një vit më vonë, ajo është më se e gatshme për ta zyrtarizuar ndarjen. /Telegrafi/

Foto: Instagram