Një grua e guximshme ukrainase shprehu zemërimin e kombit të saj derisa u përball të enjten me ushtarë rusë të armatosur dhe kërkoi të dinte se çfarë po bënin në vendin e saj.

Gruaja iu bërtiti dy prej ushtarëve: ‘Çfarë po bëni në vendin tonë?’, derisa një nga ushtarët në Henichesk, një qytet port në detin Azov, u përpoq ta qetësonte.

Ajo u largua, pastaj foli përsëri: ‘Duhet të vendosni farat e lulediellit në xhepat tuaj, në mënyrë që ato të rriten në tokën ukrainase pasi të vdisni’.

Heroi ukrainas - ushtari hodhi vetën në erë në një urë për të parandaluar avancimin e rusëve Heroi ukrainas - ushtari hodhi vetën në erë në një urë për të parandaluar avancimin e rusëve

Ndryshe, pas kërcënimeve disamujore se do të fillojë pushtimin e Ukrainës, presidenti rus Vladimir Putin të enjten urdhëroi operacionet ushtarake në këtë shtet evropian.

Reklama

Dy ditë më parë, Putin nënshkroi dekretin ku njeh shtete dy rajonet separatiste, ndërsa 48 orë pas këtij veprimi që u dënua ashpër nga Perëndimi, u dha urdhri edhe për operacionet ushtarake në Ukrainë. /Telegrafi/

Reklama