Adaptimi filmik i klasikut nga viti 1992, “Gerald’s Game”, i shkrimtarit të njohur Stephen King, konsiderohet si trileri më tmerrues i këtij viti.

Filmi i frikshëm padyshim se do t’i mahnitë dashamirët e horrorit psikologjik dhe torturës.

(Foto: Getty Images)

Ngjarja fillon kur dy të martuar, të cilët portretizohen nga aktorët Bruce Greenwood dhe Carla Gugino, nisen në një pushim romantik në një shtëpi pranë një liqeni, pushim që befasisht shndërrohet në një makth.

Pasi e lidh gruan Jessie (Carla Gugino) për krevati për të plotësuar fantazitë e tij seksuale, Gerald (Bruce Greenëood) vdes dhe e lë bashkëshorten të lidhur për krevati.

(Foto: YouTube/Netflix)

Gjatë qëndrimit në e lidhur për krevati, ajo duhet të përballet me shumë probleme nga e kaluara dhe e tashmja.

Kritikë të shumtë kanë thënë se është thuajse e pamundur që të shndërrohej në film vepra e Stephen Kingut, mirëpo Netflix e pranoi sfidën dhe ia doli ta xhironte.

(Foto: YouTube/Netflix)

Regjinë e këtij filmi e ka pasur nderin ta bëjë Mike Flanagan.

Sidoqoftë, kritikët e filmit kanë mendime të ndara për këtë realizim. Derisa disa thonë se është një ekranizim cilësor i romanit, të tjerët janë të zhgënjyer se në film nuk është tregua asgjë e re. /Telegrafi/