LAJMI I FUNDIT:

Aggeler: Mediat kanë rol të rëndësishëm në procesin zgjedhor

Aggeler: Mediat kanë rol të rëndësishëm në procesin zgjedhor

Mediat kanë rol kyç gjatë procesit zgjedhor në të cilin gjendet Republika e Maqedonisë. Kështu ka shkruar sot në rrjetin social X ambasadorja amerikane në vend, Angela Aggeler, me rastin e 3 majit – Ditës Botërore të Lirisë së Medias.

“Sot është Dita Botërore e Lirisë së Medias dhe zgjedhjet nxjerrin në pah rolin kyç që duhet dhe duhet të luajnë gjatë gjithë procesit. Media e lirë që shqyrton faktet, i komunikon publikut ide dhe propozime dhe u bën presion zyrtarëve që të shpjegojnë qëndrimin e tyre për çështje të rëndësishme për jetën e qytetarëve dhe për përcaktimin e rrjedhës së shtetit”, ka shkruar Aggeler.


Maqedonia ka përparuar me dy vende në krahasim me vitin e kaluar, nga vendi i 38-të në vendin e 36-të dhe ka rezultatin më të mirë në krahasim me vendet e rajonit, thekson “Reporterët pa kufij” për vendin në raportin e fundit për Indeksin e Lirisë së Medias.