Cristiano Ronaldo thuhet se i ka kërkuar Juventusit që t’i paguajë tarifën prej 19.9 milionë euro të rënë dakord fshehurazi gjatë fazave të hershme të pandemisë së COVID-19.

Reklama

Një hetim është hapur për Bianconerët pas raportimeve se ata në fshehtësi ranë dakord të paguanin skuadrën e tyre gjatë muajve të parë të pandemisë COVID në 2020, pavarësisht se publikisht deklaruan se pagesat e pagave ishin pezulluar përkohësisht.

Këto marrëveshje nuk iu komunikuan Federatës Italiane të Futbollit (FIGC) apo bursës, duke u mbajtur jashtë bilanceve financiare të raportuara.

Sipas La Gazzetta dello Sport, Ronaldo dëshiron që Juventusi t’i paguajë tarifën prej 19.9 milionë euro të rënë dakord në vitin 2020.

Reklama

Ai kishte pranuar publikisht të bënte një ulje page, por fshehurazi nënshkroi një marrëveshje me klubin që i garantonte atij 19.9 milionë euro, madje edhe nëse do të largohej nga Torino.

Reklama

Ylli portugez i bëri thirrje një ekipi avokatësh që të shqyrtojnë situatën në Zonjën e Vjetër dhe të studiojnë bilancet e tyre përpara se të bëjnë kërkesën e tij.

Drejtori sportiv i Juventusit, Federico Cherubini, diskutoi paratë që i detyroheshin Ronaldos kur foli me ish-presidentin Andrea Agnelli në fund të gushtit 2021.

“19 milionë euro nga viti i kaluar dhe 9 milionë euro nga një vit më parë, pra 28 milionë euro para taksave për shkak të COVID”, dëgjohet t’i ketë thënë Cherubini, Agnellit. /Telegrafi/

Reklama