Kemi parë dekadave të fundit shumë superheronj, por njëri prej tyre është më i veçantë se të gjithë të tjerët.

Reklama

Bëhet fjalë për Supermanin, i cili ditën e sotme ka mbushur 80 vjet dhe vazhdon të jetë më i pëlqyeri prej publikut.

Adhuruesi i Superman, koleksioni tij është shumë i gjerë (Foto) Adhuruesi i Superman, koleksioni tij është shumë i gjerë (Foto)

Njeriu i çeliktë u krijua në qershor të vitit 1938 nga kompania amerikane DC Comic.

Në fakt, fillimisht u shfaqen disa fotografi në një revistë prej 13 faqesh, i cili i hapi rrugë xhirimit të një filmi televiziv i vitit 1978.

Realizimi i filmit të parë ishte një sukses i madh në saje të aktorëve Marlon Brando, Gene Hackman apo Christopher Reeve.

Nuk është një zog apo aeroplan! Janë 'Supermeni' dhe 'Lois Lane' në majë të Sydneyt (Foto) Nuk është një zog apo aeroplan! Janë 'Supermeni' dhe 'Lois Lane' në majë të Sydneyt (Foto)
Reklama

Pasuan në vitet e ardhshme me lojëra kompjuterike, i cili u bë edhe më i dashur në radhët e fëmijëve, ku më ndër vite u shfaqen edhe superheronjtë e ri – Batman apo Spiderman.

Reklama

Ndryshe, deri më tani janë shfaqur 45 seri të këtij filmi të famshëm amerikan të krijuar prej Jerry Siegel dhe Joe Shuster. /Telegrafi/