LAJMI I FUNDIT:

Komuna e Podujevës miraton buxhetin për vitin 2021

Komuna e Podujevës miraton buxhetin për vitin 2021

Kuvendi i Komunës të Podujevës ka miratuar buxhetin për vitin 2021 dhe parashikimet buxhetore 2022-2023 si dhe ka miratuar vendimin për transferimin e mjeteve buxhetore nga kategoria rezervë 38.

Reklama

Drejtori i drejtorisë për Buxhet dhe Financa, Isuf Latifi, prezantoi Projektbuxhetin e Komunës së Podujevës për vitin 2021 dhe parashikimet buxhetore 2022-2023.

Latifi tha se Ministria e Financave ka përcaktuar kufijtë finalë të buxhetit për vitin 2021 dhe projeksionet për vitet 2022-2023

“Buxheti i Komunës së Podujevës për vitin 2021 është 23,853,654.oo euro. Kjo strukturë buxhetore është e përbërë prej dy burimeve: nga Grandi Qeveritar në shumën prej 21,385,797.00 euro plus 1,125,298.00 euro nga klauzola e investimeve dhe nga të hyrat vetanake në shumën prej 1,342,559.00 euro”, tha drejtori Latifi.

Më tej ai ka prezantuar shpenzimet e ndara sipas kategorive ekonomike, planifikimin dhe strukturën e ndarjes së mjeteve nëpër drejtoritë përkatëse.

Lidhur me këtë pikë të rendit të ditës diskutuan këshilltarët komunalë, Hasan Ajeti (LDK), Lirika Maliqi (LVV), Bashkim Syla (PDK), Adnan Zymeri (LDK), Pajtim Balaj (LVV), Mrika Thaçi (AAK), Rafet Llapashtica (PDK), Adelinë Stublla (LVV), Avni Fetahu (LVV), Doruntina Hasani (LVV).

Sqarime lidhur me diskutimet dhe pyetjet e shtruara nga këshilltarët dhanë anëtarët e ekzekutivit, Faik Muçiqi, drejtor i Shërbimeve Publike, Hamdi Jaha, drejtor i Planifikimit Urban dhe Mbrojtje të Mjedisit, Donika Sfishta, drejtoreshë për Kulturë, Rini dhe Sport dhe Vezir Januzi, drejtor i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural.

Pas diskutimeve lidhur me këtë pikë të rendit të ditës, Kuvendi miratoi Buxhetin e Komunës së Podujevës për vitin 2021 dhe parashikimet buxhetore 2022-2023.

Në mbledhjen e sotme të Kuvendit, Latifi ka prezantuar propozim vendimin për transferimin e mjeteve buxhetore nga kategoria rezervë 38.

Drejtori Latifi tha se mjetet buxhetore nga kategoria rezervë të planifikuara për implementimin e Ligjit 06/L-111 për paga në sektorin publik – burimi i financimit 10, në kuadër Buxhetit të Komunës së Podujevës për vitin 2020, në vlerë prej 1,528,916.00 euro transferohen në kategori të ndryshme buxhetore. /Telegrafi/

Në trend Ekonomi

Më shumë
Hapja e Cinestar Megaplex në Prishtina Mall! Sot në ora 15 kinemaja më e madhe dhe më e bukur në Evropën Juglindore hap dyert

Hapja e Cinestar Megaplex në Prishtina Mall! Sot në ora 15 kinemaja më e madhe dhe më e bukur në Evropën Juglindore hap dyert

Cinestar
Përjetoni qetësinë malore dhe shijoni vilat luksoze “Two Friends” duke u bërë njëri nga pronarët e tyre

Përjetoni qetësinë malore dhe shijoni vilat luksoze “Two Friends” duke u bërë njëri nga pronarët e tyre

Two Friends
Ma lirë s’ka – me 3 euro nga Albi Mall në qendër të Prishtinës përmes Shoferi Im dhe City Taxi

Ma lirë s’ka – me 3 euro nga Albi Mall në qendër të Prishtinës përmes Shoferi Im dhe City Taxi

City Taxi
6 cent zbritje në të gjitha pikat e Petrol Company

6 cent zbritje në të gjitha pikat e Petrol Company

Petrol Company
Opozita me kritika të ashpra, ministri Murati thotë se ishte caktuar me Ligj në vitin 2018 – gjithçka rreth rritjes së tatimit në pronë

Opozita me kritika të ashpra, ministri Murati thotë se ishte caktuar me Ligj në vitin 2018 – gjithçka rreth rritjes së tatimit në pronë

Besnike Salihu
Shije e nivelit botëror në Prishtinë me 6 dhe 7 maj – Zgjidhje për çdo Chef

Shije e nivelit botëror në Prishtinë me 6 dhe 7 maj – Zgjidhje për çdo Chef

Frigo Deluxe
Kalo në kategori