Pak vite më parë, suksesi i filmave ishte pothuajse i garantuar nëse një aktor i madh do të gjendej në rolin kryesor.

Yjet si Will Smith, Tom Cruise dhe Jimmy Kerry janë paguar mjaft mirë në vitet e nëntëdhjeta të shekullit të kaluar për shkak se ishin ata që sillnin audiencën në kinematë.

Kështu, Kerry për rolin e saj në “The Cable Guy” në vitin 1996 është paguar 20 milionë dollarë për shkak se është pritur që filmi do të arkëtojë qindra miliona dollarë pas shfaqjes në kinematë botërore.

Arnold Schwarzenegger (Getty Images)

Sot gjërat janë më ndryshe. Fitimet më të larta u garantohen filmave dhe jo vetë aktorëve.

Megjithatë, disa aktorë ende arrijnë t’i sigurojnë vetes një fitim të madh shkaku i roleve, të tilla, si Vin Diesel, i cili për filmin “Fast dhe Furious” është paguar 20 milionë dollarë ndërsa Daniel Craig për rolin e ri në filmin e agjentit të famshëm “James Bond” është paguar 25 milionë dollarë.

Lista me aktorët më të paguar duket kështu:

16. Emma Stone, “La la land” – 26 milionë dollarë

15. Arnold Schwarzenegger, “Terminator 3” – 29 milionë

14. Jim Carrey, “Man on the moon” – 30 milionë

13. Tom Hanks, “Saving Private Ryan” – 40 milionë

12. Cameron Diaz, “Bad Teacher” – 42 milionë

11. Robert Downey Junior, “Avengers” – 50 milionë

10. Leonardo DiCaprio, “Inception” – 50 milionë

9. Jack Nicholson, “Batman” 50 milionë

8. Johnny Depp, “Pirates of the Caribbean: In Tides Stranger” – 55 milionë

7. Tom Hanks, “Forrest Gump” – 60 milionë

6. Harrison Ford, “Indiana Jones and The Last Crusade” – 65 milionë

5. Johnny Depp, “Alice in Wonderland” – 68 milionë

4. Sandra Bullock, “Gravity” – 70 milionë

3. Tom Cruise, “Misioni Impossible: Ghost Protocol” – 75 milionë

2. Will Smith, “Man in Black 3” – 100 milionë

1. Keanu Reeves, “The Matrix” – 250 milionë. /Telegrafi/