Mjeshtri i horrorit, Stephen King, ka krijuar duete ikonike që janë sjellë në ekranin e madh, në filma si “Shawshank Redemption”.

Edhe pse një pjesë e admiruesve të letërsisë nuk e kanë përkrahur atë, Stephen King është një nga shkrimtarët më të nderuar dhe më me së shumti shitje në ditët e sotme. Dhe si i tillë, shumë nga tregimet e tij janë shndërruar në filma dhe disa prej tyre kanë vazhduar të bëhen klasikë.

King është përgjegjës për një ton personazhesh ikonike individuale – nga Jack Torrance deri tek Carrie White deri në Pennywise the Clown Dancing – por tregimet e tij me të vërtetë shkëlqejnë kur dy personazhe ndajnë një dinamikë tërheqëse me njëri-tjetrin. Me aktorët e përputhur dhe të mirëfilltë, këta mund të befasojnë në ekranin e madh.

10. Donna & Tad Trenton (Cujo)

Ylli i “Cujo” mund të jetë heroi i filmit, por heronjtë e tregimit janë nëna dhe djali që janë bllokuar në makinën e tyre, duke u përpjekur në mënyrë të dëshpëruar të mos përplasen për vdekje.

Para se të gjenden në këto rrethana të rënda, jeta e Tad Trenton varet nga afera e të ëmës së tij.

9. Dennis Guilder & Leigh Cabot (Christine)

Pasi vetura i mori disa goditje të mbinatyrshme, Arnie me sjellje të butë kthehet nga Christine, shoku i saj më i mirë, Dennis Guilder dhe Leigh Cabot, të cilët përpiqeshin të ndërhynin, po nuk arrijnë ta shpëtojnë me kohë.

Kjo do të thotë se Arnie është vrarë nga Christine, dhe ekipi i Dennis dhe Leigh, të cilët me shkas dëmtuan makinën.

8. Bill & Georgie Denbrough (It)

Vëllai i vogël i Bill Denbrough, Georgie është vrarë në skenën e hapjes së It, por hija e tij është hedhur mbi pjesën tjetër të filmit.

Që nga momenti i prezantimit, është e qartë që Bill dhe Georgie janë afër, dhe skenat e mëposhtme që tregojnë pikëllimin e Billit e bëjnë atë edhe më të dukshme.

7. David & Billy Drayton (The Mist)

The Mist e Frank Darabont është një nga adaptimet më të nënvlerësuara e Stephan King. Thomas Jane luan David Drayton, një njeri i afërt, i cili është i bllokuar në një supermarket me djalin e tij tetë vjeçar Billy, i luajtur me aftësi nga Nathan Gamble.

Megjithëse David e kalon të gjithë filmin duke u përpjekur për të marrë shtëpinë e gruas së tij, The Mist është një histori baba-djalë që, pa prishur ndonjë gjë specifike, përfundon në mënyrë tragjike.

6. Wendy & Danny Torrance (The Shining)

The Shining është një histori familjare. Në libër, Jack Torrance është një njeri i mirë, i cili është bërë i keq nga demonët në hotel ‘Overlook’ dhe më pas përpiqet të vrasë gruan e tij, Wendy dhe djalin, Danny. Por në adaptimin e filmit të Stanley Kubrick, të cilin King nuk e do, Jack e urren familjen e tij që në fillim.

Kjo do të thotë që Wendy dhe Danny janë në të njëjtën varkë, duke u përpjekur dëshpërimisht të mbijetojnë. Jack është një baba shumë i tmerrshëm për Danny, por Wendy është një nënë e dashur, kështu që ai të paktën ka një edukim të shëndetshëm.

5. Beverly Marsh & Ben Hanscom (It)

Në aktin e hapjes së It, bëhet e qartë se të gjithë në ‘Losers Club’ janë mashtruar pa mëshirë nga bashkëmoshatarët e tyre. Ekzistojnë gjithashtu një çift anëtarësh jo të ‘Losers Club’, të cilët ngacmohen dhe përfundimisht gjejnë shoqëri në klub.

Këtu përfshihet Beverly Marsh, abuzimi i së cilës nga miqtë e saj është një gjë e lehtë në krahasim me abuzimin që ajo merr nga babai i saj, dhe Ben Hanscom. Është e qartë se Bev nuk do ta takojë Ben, por ajo ende i vlerëson përpjekjet e tij për ta mashtruar atë.

4. Paul Edgecomb & John Coffey (The Green Mile)

Edhe pse ka elemente të mbinatyrshme, “Green Mile” nuk është në një nivel mesatar të Stephen King. Është një tragjedi e vendosur në radhën e vdekjes, në të cilën oficeri i burgut Paul Edgecomb, i luajtur nga Tom Hanks, ka dënimet e tij të sfiduara nga i burgosuri John Coffey, i luajtur nga Michael Clarke Duncan.

3. Gordie LaChance & Chris Chambers (Stand By Me)

Në fillim të Stand by Me të Rob Reiner, filmi i përshtatur nga romani i “The Body”, me autor Gordie LaChance lexon se shoku i tij më i mirë i fëmijërisë, Chris Chambers, ka ndërruar jetë. Kjo e çon atë në një reagim të gjatë në film, në të cilin ai rrëfen historinë e vetes, Chris dhe dy të tjerëve që po udhëtonin në pyll për të gjetur një trup të vdekur.

Wil Wheaton dhe River Phoenix ndajnë kimi mjaft të mirë në ekran në rolet e tyre përkatëse të Gordie dhe Chris, duke i bërë ata të ndjehen si miqtë më të mirë të vërtetë.

2. Paul Sheldon & Annie Wilkes (Misery)

Në thelbin e saj, Misery është për dy aktorë. Bëhet fjalë për marrëdhënien që zhvillohet midis autorit të dëmtuar Paul Sheldon dhe Annie Wilkes pasi kjo e fundit shpëton të parin nga një prishje makine gati-fatale.

Në fillim, duket se Annie është vërtetë e shqetësuar për shëndetin e Paul dhe dëshiron ta shpëtojë atë. Sidoqoftë, ndërsa historia zhvillohet dhe Annie është e pakënaqur me romanin më të ri të Misery, bëhet e qartë se ajo është një lajm i keq dhe Paul është bllokuar në shtëpinë e tij.

1. Andy Dufresne & Red (The Shawshank Redemption)

Ende është renditur nga IMDb si filmi më i madh i bërë ndonjëherë, Shawshank Redemption është një shembull kryesor i një kryevepre që nuk u vlerësua në kohën e saj. Në zemër të tregimit është Andy Dufresne, një i dënuar që nuk është i përgatitur për burg, dhe Ellis “Red” Redding, i burgosuri veteran me të cilin zhvillon një lidhje të pathyeshme nga brenda.

Tim Robbins dhe Morgan Freeman ndajnë kiminë fantastike në të gjithë filmin, duke e ankoruar tregimin në shkallë të gjerë me aksione intime, personale, emocionale.

/Telegrafi/