Juventusi thuhet se rrezikon të përjashtohet nga garat e UEFA-s mes hetimeve në vazhdim për falsifikim të bilanceve financiare dhe pagesa të fshehta të lojtarëve.

Bianconerët janë aktualisht në hetime të Prokurorisë Publike të Torinos për dy çështje kyçe: përdorimin e supozuar të fitimeve të falsifikuara kapitale në bilancet e tyre të fundit dhe pagesat e fshehta të pagave të lojtarëve gjatë fazave të hershme të pandemisë COVID, pavarësisht se deklaruan publikisht se ata kishin hequr dorë.

UEFA nuk ka ndërmend të presë përfundimin e procedimeve penale në Itali kundër Juventusit dhe ata po planifikojnë të reagojnë më shpejt.

Në Nyon, ata janë duke pritur për informacion të detajuar nga Prokuroria Publike e Torinos, diçka që nuk është menjëherë e disponueshme.

Reklama
Reklama

Pasi të jenë kaluar dokumentet, UEFA do të jetë në gjendje të veprojë në mënyrë autonome, e gatshme të shqyrtojë situatën e vërtetë ekonomike të klubit.

Në këtë fazë, sipas La Gazzetta dello Sport, Juventusi është më i rrezikuari për t’u dënuar me një gjobë të madhe nga UEFA.

Gjërat do të ishin pak më të rënda nëse do të konfirmoheshin pagesat e fshehta të pagave, por në këtë fazë nuk mund të përjashtohet përjashtimi nga garat e UEFA-s. /Telegrafi/